televizor
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (10. mart)

Foto: IMDB

 

 

23.05 SUPERSTAR

Šindlerova lista

Oskar Šindler, biznismen, član nacističke stranke i nepopravljivi ženskaroš, dolazi u Poljsku okupiranu od nacista u potrazi za ekonomskim prosperitetom. Zapošljava Jevreje u svojoj fabrici kako bi proizvodili za Treći rajh. Budući da je bio svedok stradanja Jevreja u krakovskom getu, ubrzo je uvideo zlo nacizma. Njegovi radnici dolaze pod teror nacističkog sadiste Amona Geta pošto su odvedeni u logor. Uz pomoć svog računovođe Isaka Sterna, Šindler pravi listu „najpotrebnijih“ Jevreja. On podmićuje nemačke vlasti i samog Geta i uspeva da oslobodi više od 1.000 Jevreja... Uloge: Lijam Nison, Ben Kingsli, Rejf Fajns.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (10. mart)

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Odeljenje za humanost

Amerika, posle ratnih sukoba 2030. godine. Noa je agent Biroa humanosti, vladine agencije koja određuje produktivnost stanovnika - da li ljudi koji žive van zidina gradova mogu da prežive i doprinesu opštem dobru. Ukoliko dobiju negativnu ocenu, takvi stanovnici se premeštaju na nepoznatu lokaciju gde su uslovi života mnogo suroviji. Uloge: Nikolas Kejdž, Sara Lind.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (10. mart)

Foto: IMDB

 

 

22.00 Prva Plus

Sati

Drama govori o tri žene koje žive u tri različita vremenska perioda, ali su njihovi životi povezani romanom „Gospođa Dalovej“ Virdžinije Vulf. Prva je sama Virdžinija Vulf koja pokušava da se izvuče iz depresije pišući ovaj roman. Druga je Lora Braun, trudna domaćica koja se nosi sa nesrećnim brakom i životnom kolotečinom čitajući „Gospođu Dalovej“. Treća je Klarisa Von koja preispituje svoj život pripremajući zabavu svom prijatelju, smrtno bolesnom od side. Njen život je verzija glavnog lika iz romana. Uloge: Nikol Kidman, Džulijan Mur, Meril Strip, Ed Haris.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading