televizor
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (14. april)

Promo

 

 

RTV1 21.00

Kosovski zavet - odanost Hristu I istini

Od manastira Gornjak, prve zadužbine Svetog kneza Lazara, preko Ravanice, pa do Svete Fruške gore - u priči o Kosovskom zavetu, kao čuvanju čovekovog identiteta u Bogu, u emisiji na Veliki petak. Urednik i autor emisije: Sofija Ljukovčan.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (14. april)

Promo RTS

 

 

10.00 RTS2

Sveta Anastasija Uzorešitelnica

Prošlo je više od 1.700 godina od stradanja sirmijumskih mučenika. Među njima je bila i Sveta Anastasija, rođena u Rimu 281. godine, a stradala u Sirmijumu, današnjoj Sremskoj Mitrovici 304. godine. Svetu Anastasiju Uzorešitelnicu poštuju, vole i slave i pravoslavci i rimokatolici. Ona je svojim životom i verom u Hrista jedan od stvaralaca istorije i kulture hrišćanske Evrope, a njena hrabrost i radost stradanja za Hrista je svetlost koja će nas obasjavati u večnosti.

 

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (14. april)

Foto: IMDB

 

 

22.45 RTS2

Podoljski kadeti

Film je zasnovan na događajima za vreme Drugog svetskog rata u oktobru 1941. godine. Sovjetske trupe koje su branile jugozapadne prilaze Moskvi nisu imale nijednu jedinicu sposobnu da se odupre neprijatelju. Trebalo je sprečiti neometano prebacivanje trupa nemačke armije. U susret Nemcima poslato je 3.500 kadeta dve podoljske vojne akademije - pešadijske i artiljerijske. Sovjetska komanda računala je da će kadeti bar pet dana zadržati napredovanje neprijatelja. Uloge: Aleksej Bardukov, Sergej Bezrukov.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (14. april)

Foto: IMDB

 

 

21.20 Prva

Krid: Rađanje legende

Adonis Džonson nije poznavao svog čuvenog oca Apola Krida, svetskog šampiona u teškoj kategoriji, koji je umro pre njegovog rođenja. Ipak, boks mu je u krvi, pa Adonis odlazi u Filadelfiju gde je održan legendarni meč između Apola Krida i tada početnika Rokija Balboe. Kad stigne u grad, Adonis traži od Rokija da mu bude trener. Uloge: Majkl B. Džordan, Silvester Stalone.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (14. april)

Foto: IMDB

 

 

09.05 RTS1

Čizmaši

Dvodelni TV film po romanu Dragoslava Mihailovića. snažna je lirska priča o nižem oficiru bivše jugoslovenske vojske Žiki Kurjaku, koja se proteže od njegovog detinjstva u rudarskom zavičaju preko vojničkih dana, do teške depresije, zatvora i velegradske ludnice. Kroz potresnu priču o naredniku Žiki Kurjaku i njegovom životnom putu prelamaju se neke od ključnih istorijskih okolnosti 20. veka, kao i sudbina junačke srpske vojske koja postaje deo novog sistema nakon ujedinjenja, koju taj sistem lagano razjeda ostavljajući pojedincima da se za nju istinski bore i spreče neminovni raspad. Uloge: Miodrag Dragičević, Aleksandar Berček, Sloboda Mićalović, Miodrag Radonjić, Mladen Sovilj, Miloš Timotijević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading