televizor
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (15 april)

Promo RTS

 

 

14.15 RTS 1

TV lica kao sav normalan svet: Vaskršnje radosti

U vreme  Vaskrsa u emisiji govore, pevaju i recituju ličnosti koje su obeležile praznične emisije u serijalu na mestima koja im mnogo znače. U manastiru Kovilj, snimali smo tada  vladiku , a danas Patrijarha srpskog Porfirija, dok je glumica Tanja Bošković govorila  poeziju ispred hrama Svetih cara Konstantina i carice Jelene.Omiljena televizijska voditeljka  Dina Čolić je za mesto snimanja izabrala manastir u Kusadsku,a glumac  Branisav Zeremski govorio je o Vaskrsu ispred hrama Arhangela Gavrila u Zemunu,.U vreme snimanja tada djakon, a danas vojni sveštenik Aleksandar Sekulić sa suprugom operskom divom Snežanom Savičić Sekulić dočekao nas je ispred crkve Svetog Aleksandra Nevskog,a bračni par Gajšek otvorio je vrata njihovog doma dok su farbali jaja, i tako su svi zajedno  , na njima svojstven način, poželeli  gledaocima srćne praznike.

 

23.55 RTS1

Ponoćna Vaskršnja liturgija

Povodom Vaskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika, Radio-televizija Srbije prenosiće ponoćnu i jutarnju liturgiju na Vaskrs iz Hrama Svetog Save u Beogradu. Hristovo vaskrsenje je temelj hrišćanske vere, obnova života, simbol neuništivosti duha na kome počiva vera u Boga.Ponoćnu Vaskršnju liturgiju služiće patrijarh srpski gospodin Porfirije uz sasluženje beogradsko karlovačkog sveštenstva, a Vaskršnju liturgiju služiće vladika Stefan episkop remezijanski. Stručni konsultanti koji će tokom prenosa Vaskršnjih liturgija razgovarati sa komentatorkom Biljanom Radulović biće Rastko Jović i đakon Srboljub Ubiparipović, profesori Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Pored Vaskršnjih liturgija RTS će prenositi i Vaskršnji koncert iz Hrama Svetog Save koji će biti održan 17.04 . u 20.00 časova. Ovaj koncert održava se sa blagoslovom patrijarha.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (15 april)

Foto: IMDB

 

 

21.15 RTS 1

Kejt i Leopold

Kejt Maki živi i radi u Njujorku i želi da uspe u korporativnom svetu, pa zato nema baš puno vremena za ljubav. Kad njen bivši dečko otkrije portal za putovanje kroz vreme i dovede plemića Leopolda iz 19. veka kako bi joj to i dokazao, sumnjičava Kejt nevoljno preuzima odgovornost da Leopoldu pokaže savremeni svet. Uloge: Meg Rajan, Hju Džekman, Liv Šajber, Brekin Majer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading