televizor
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (25. april)

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Sabor narodne muzike Srbije 2023 - prvo polufinale

Autori i izvođači 16 kompozicija nadmetaće se večeras za prolazak u veliko finale festivala najlepše nove narodne muzike- Sabora 2023. U revijalnom delu programa uživaćemo uz najveće hitove Snežane Đurišić i Seke Aleksić. Voditeljke festivala Sabor narodne muzike Srbije 2023 su Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović. U prvom polufinalu, tamičiće se izvođači i autori 16 kompozicija a pratiće ih uživo na sceni RTS-ovog Studija 8 u Košutnjaku vrhunski muzičari- članovi dva renomirana orkestra: Narodni ansambl RTS- a, pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborski orkestar, pod upravom Zorana Vlajića. Drugo polufinale je u sredu, 26. aprila a veliko finale je na programu u četvrtak, 27. aprila u 21 sat, uz direktan prenos na RTS1, RTS Planeti i Prvom programu Radio Beograda. Sve tri večeri festivala 5. Sabor narodne muzike Srbije, možete pratiti uživo i putem zvaničnog Jutjub kanala RTS- a „RTS Najlepše narodne pesme“. Petočlani Stručni žiri Sabora narodne muzike Srbije 2023 će, osim nagrade za najbolju kompoziciju festivala Sabor 2023 i nagrada za drugo i treće mesto- doneti odluke i o najboljima i u kategorijama: „Najbolja interpretacija“, „Najbolji tekst i „Najbolji aranžman“ . U velikom finalu (27. aprila), publika će SMS glasovima nekog od finalista Sabora 2023 nagraditi i priznanjem „Pobednik publike“. Osim titula i priznanja, najboljima na Saboru narodne muzike Srbije 2023 pripašće i vredne novčane nagrade, a biće dodeljena i prestižna prizanja SEMUS-a: „Nagrada za životno delo“ i   „Nacionalna nagrada“.

 

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (25. april)

Foto: IMDB

 

 

22.40 Prva

Bes

U aprilu 1945. Saveznici vode završne bitke na evropskom tlu. Narednik Vordedi upravlja tenkom „šerman“ s petočlanim timom neiskusnih vojnika i pokušava da se probije preko neprijateljskih linija do srca nacističke Nemačke. Ova neobična šačica ljudi učiniće sve da dođe do cilja i izvrši zadatak. Uloge: Bred Pit, Šaja Labaf, Džejson Isak, Logan Lerman, Majkl Penja...

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (25. april)

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Profesionalac

Leon je imigrant, živi povučenim i mirnim životom, pije samo mleko, ali njegovo zanimanje je profesionalni ubica. U njegovoj zgradi stanuje mala Matilda, dvanaestogodišnja Njujorčanka, koja živi tužan život s porodicom. Njen otac je kriminalac i čuva drogu za korumpiranog policajca Normana. Jedino zbog čega je devojčica srećna je njen mlađi brat. Otac joj uleti u nesuglasice s Normanom i iz osvete njegov tim poubija celu porodicu. Preživi jedino Matilda, koja je u tom trenutku bila u prodavnici. Ubrzo sigurnost nalazi u stanu neobičnog suseda. Kada sazna čime se njen novi prijatelj bavi, zamoli ga da joj osveti brata, a Leon vrlo dobro zna kako treba da postupi u takvoj situaciji. Trudi se na sve načine da Matilda odustane od osvete, međutim, njegova želja da je izvuče iz problema je bezuspešna. U isto vreme, korumpirani policajac želi da ukloni jedinog svedoka ubistva, malu Matildu. Uloge: Žan Reno, Geri Oldman, Natali Portman.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading