televizor
Foto: Promo/Schutterstock
PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (26. april)

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Sabor narodne muzike Srbije 2023 - drugo polufinale

Nakon održanog prvog polufinala, večeras će se za prolazak u veliko finale festivala najlepše nove narodne muzike- Sabora 2023 nadmetati još 16 autora i izvođača. U revijalnom delu programa drugog polufinala uživaćemo uz najveće hitove Ane Bekute i Mileta Kitića. Voditeljke festivala Sabor narodne muzike Srbije 2023 su Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović. U drugom polufinalu, tamičiće se izvođači i autori 16 kompozicija a pratiće ih uživo na sceni RTS-ovog Studija 8 u Košutnjaku vrhunski muzičari- članovi dva renomirana orkestra: Narodni ansambl RTS - a, pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborski orkestar, pod upravom Zorana Vlajića. Veliko finale je na programu u četvrtak, 27. aprila u 21 sat, uz direktan prenos na RTS1, RTS Planeti i Prvom programu Radio Beograda.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (26. april)

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Černobilj

Heroj filma je Aleksej, lokalni vatrogasac. On će uz pomoć inžinjerke Valerije i vojnika ronioca Borisa krenuti u misiju ispuštanja vode iz rezervoara koji se nalazi ispod uništenog reaktora, kako bi sprečili veću katastrofu od one koja se već dogodila. Uloge: Danilo Kozlovski, Oksana Akinšina.

PREPORUKA šta danas obavezno da pogledate (26. april)

Foto: IMDB

 

 

13.00 RTS1

Moj brat Aleksa

„Moj brat Aleksa“ je jugoslovenski film iz 1991. godine.Priča o pesniku Aleksi Šantiću, vizionaru i romantičaru i velikom gubitniku u privatnom životu. Rođen je u strogo patrijarhalnoj i bogatoj mostarskoj trgovačkoj porodici, u konzervativnoj društvenoj sredini, u kontroverznim vremenima sa kraja 19. i početka 20. veka. Vrlo mlad zaljubljuje se u Anku Tomlinović, ćerku siromašnog fotografa koju ostavlja pod pritiskom svoje porodice. Kasnije upoznaje Zorku Šolinu, mladu i bogatu Mostarku, koja zbog interesa svoje porodice napušta pesnika. Uloge: Branislav Lečić, Snežana Bogdanović, Alma Prica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading