televizor
Foto: Promo/Foto: Shutterstock
OBAVEZNO POGLEDAJTE  Ovo su HIT emisije za danas - Sabor narodne muzike Srbije, finale

Promo RTS

 

 

21.05 RTS1

Sabor narodne muzike Srbije, finale

Sve je spremno za veliko finale 5. Sabora narodne muzike Srbije!  Večeras ćemo saznati ko su „najbolji od najboljih“ ovogodišnjeg izdanja prestižnog nacionalnog festivala nove narodne muzike. U revijalnom programu, uživaćemo uz najveće hitove Svetlane Cece Ražnatović.

Nakon održanog prvog i drugog polufinala, čuli smo ukupno 32 nove kompozicije narodne muzike a večeras će se u velikom finalu za titulu pobednika i druge nagrade festivala nadmetati 16 finalista- autora i izvođača..

Voditeljke festivala Sabor narodne muzike Srbije 2023 su Dragana Kosjerina, Kristina Radenković, Jelena Simić i Vinka Marinović.

RTS je omogućio da ovogodišnje, 5. izdanje Sabora narodne muzke Srbije, možete pratiti uživo od 21 sat, putem televizije (RTS1), interneta (sajt RTS-a, platforma RTS planeta i RTS Youtube kanal)i  radija (Radio Beograd 1- finale) kao i na Prvom programu Radio Beograda

Veliki tim profesionalaca RTS-a obavlja završne pripreme za još jedan nezaboravam i impresivan TV šou, audio-vizuelni spektakl- finalne večeri programa 5. izdanja festivala Sabor narodne muzike Srbije 2023. Večeras u 21 sat, u direktom TV prenosu- dočaraće vam atmosferu iz RTS-ovog Studija 8 na Košutnjaku putem 10 televizijskih kamera, uz raskošne scenske i svetlosne efekte i vrhunski, HD kvalitet zvuka i slike.

O najboljima na 5. Saboru narodne muzike Srbije će u finalu odlučivati Stručni žiri i publika (SMS glasovima), u odnosu 50:50. Osim nagrade za najbolju kompoziciju festivala i nagrada za drugo i treće mesto, biće dodeljena priznanja i najboljima u kategorijama:"Najbolja interpretacija",  "Najbolji tekst" i "Najbolji aranžman". Nekog od finalista Sabora 2023 auditorijum će nagraditi i priznanjem "Pobednik publike" (kompozicija koja osvoji najviše SMS glasova).

Osim titula i priznanja, najboljima na Saboru narodne muzike Srbije 2023 pripašće i vredne novčane nagrade.

Sve učesnike finala Sabora 2023 će i ove večeri uživo na sceni RTS-ovog Studija 8 u Košutnjaku pratiti vrhunski muzičari - članovi dva renomirana orkestra: Narodnog ansambla RTS-a, pod upravom Siniše Vićentijevića i Saborskog orkestra, pod upravom Zorana Vlajića.

RTS je omogućio  da uoči finala, u četvrtak tokom dana i sve do početka finala Sabora narodne muzike Srbije 2023, pratioci mogu čuti i pogledati svih 16 finalista- 16 kompozicija, putem zvaničnog Jutjub kanala „RTS Najlepše narodne pesme“.

Tokom programa finala, za svoje favorite, auditorijum može glasati slanjem SMS poruka.

Ukupna cena SMS poruke je 36 dinara, a sa jednog broja telefona može se poslati 20 poruka. RTS će i ovoga puta svoj deo prihoda od SMS glasanja donirati u humanitarne svrhe- za akciju Udruženja „NURDOR“, i to kao doprinos obezbeđivanju neophodnih medicinskih aparata i opreme za Kliniku za dečje interne bolesti - Novo hemato- onkološko odeljenje u Nišu.

 

OBAVEZNO POGLEDAJTE  Ovo su HIT emisije za danas - Sabor narodne muzike Srbije, finale

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Izdajnik po našem ukusu

Mladi profesor sa Oksforda i njegova devojka, odlaze na odmor na karipsko ostrvo Antigu. Tamo upoznaju ruskog milijardera koji poseduje to ostrvo. On ih poziva da odigraju partiju tenisa. Predlog koji tamo dobiju dobiju od njega, čoveka broj jedan za pranje novca ruskog kriminalnog podzemlja, odvešće ih na vrtoglavo putovanje bez povratka. Uloge: Stelan Skarsgard, Radivoje Bukvić, Juan Mekgregor.

OBAVEZNO POGLEDAJTE  Ovo su HIT emisije za danas - Sabor narodne muzike Srbije, finale

Foto: IMDB

 

 

23.30 RTS2

Olga

Petnaestogodišnja gimnastičarka iz Ukrajine trenira u Švajcarskoj i sa zebnjom posmatra događanja u svojoj zemlji kad počnu protesti na Majdanu. Njena porodica ima pomešana osećanja o svemu i napetosti počinju da rastu... Uloge: Anastazija Budijaškina, Sabrina Rubcova, Katarina Barlođo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading