PREPORUKA najboljih filmova za narednih sedam dana (14. jul - 20. jul)
Foto: Promo/Schutterstock
Posebna

Foto: IMDB

 

 

Petak

23.35 RTS2

Posebna

U svetu kojim podeljeno na ravne časti vladaju smrt i haos, poslednja oaza nade je ljudsko uporište smešteno u Londonu. Grupa naučnika, čuvana gvozdenim stražarskim zidom od zombija, pokušava da otkrije spas za ljudsku rasu. Rešenje vide u maloj grupi dece hibrida druge generacije - inficiranih smrtonosnom sporom koji su i dalje sposobni da zadrže mentalne sposobnosti. Kao i u svakom eksperimentu, zamorčići su osuđeni na smrt. Međutim, sve se menja kada doktorka Helen reši da po cenu života spase devojčicu Melani iz opakih kandži rukovodeće projekta, njene šefice Karolin. Uloge: Senija Nanua, Pedi Konsidajn, Džema Arterton.

Golem iz Lajmhausa

Foto: IMDB

 

 

Petak

21.00 Cinemania

Golem iz Lajmhausa

Džon, inspektor Skotland jarda, ima zadatak da reši slučaj ubistva u četvrti viktorijanskog Londona po imenu Lajmhaus. Žrtva trovanja je dramski pisac Džon Kri, a njegova žena, zabavljačica Elizabet, osumnjičena je za ubistvo. Inspektor vrlo brzo otkriva da slučaj nije nimalo jednostavan. Uloge: Juan Makgregor, Lea Sedu, Teo Džejms.

Panama

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.50 RTS1

Panama

Bivšeg marinca angažuju da otputuje u Panamu da sklopi posao u vezi s prodajom oružja. Ovaj film je zasnovan na stvarnim događajima. Tokom turbulentnih vremena u Panami 1989. godine, bivši marinac Džejms Beker mora da se snalazi u haosu građanskog rata i američke invazije. Da bi završio posao, mora da se suoči s plaćenim ubicama, udvara se fatalnim ženama i pregovara s neprijateljima. Uloge: Koul Hauzer, Mel Gibson, Čarli Veber.

Ubica Džo

Foto: IMDB

 

 

Subota

23.40 RTS1

Ubica Džo

Kada majka uzme drogu 22-godišnjem narko-dileru Krisu, on mora da vrati šest hiljada dolara, ili je mrtav! Krisovu majku svi mrze, pa i Krisov otac Ansel. Zajedno kuju plan da je ubiju i od osiguranja naplate novac kojim bi im učinio život lagodnim. Za pomoć se obraćaju Džou, policajcu koji radi kao plaćeni ubica. Uloge: Metju Makonahi, Emil Herš, Džuno Templ.

Aleks Kros

Foto: IMDB

 

 

Subota

23.30 B92

Aleks Kros

Film donosi priču o policijskom psihologu Aleksu Krosu koji istražuje jeziva ubistva serijskog ubice Majkla Salivana. Njih dvojica se suočavaju u igri mačke i miša u kojoj su ulozi veliki, ali, kada misija postane lična, Kros dolazi do svojih moralnih i psiholoških granica u ovom napetom i uzbudljivom akcionom trileru. Uloge: Tajler Peri, Metju Foks, Rejčel Nikols.

96 sati

Foto: IMDB

 

 

Subota

23.10 Prva

96 sati

Brajan Mils je jedan od najboljih tajnih agenta CIA. Život je posvetio poslu, ali kada je shvatio da zbog toga trpi njegova ćerka Kim, daje otkaz. Ona ima sedamnaest godina, živi sa majkom i bogatim očuhom Stjuartom i bori se za samostalnost. Njena želja je da sa prijateljicom otputuje u Pariz. Majka pristaje da je pusti, ali u Parizu na aerodromu upoznaju momka Pitera i sa njim podele taksi. Tokom priče one mu otkrivaju da će biti same u stanu, ne znajući da je on član albanske mafije koja se bavi trgovinom ljudima. Saznavši za otmicu, Brajan istog momenta kreće u Francusku kako bi spasao ćerku. Ima svega 96 sati da pronađe i oslobodi svoju mezimicu, dok je ne pošalju u neku drugu zemlju. Uloge: Lijam Nison, Megi Grejs, Famke Jensen.

Branio sam Mladu Bosnu

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.00 Cinemania

Branio sam Mladu Bosnu

Gavrilo Princip i drugovi, mladići koji snivaju o slobodi, izvršili su 28. juna 1914. atentat na prestolonaslednika Austrougarske monarhije, koja je okupirala njihovu zemlju. Suočeni s ogromnim represalijama Austrije, Princip i drugovi odlučili su da sve priznaju. Međutim, bez obzira na sve pokušaje da se u istrazi nađu dokazi, a krivica za atentat pripiše vladi Srbije, istraga doživljava neuspeh. Srbija nema nikakve veze s atentatom, ali ništa nije moglo da zaustavi rat... Suđenje mladobosancima koje se odigralo oktobra 1914. u Sarajevu samo je trebalo da da potvrdu argumentima za objavu rata Srbiji… Uloge: Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, Vuk Kostić.

Iščezavanje

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

RTS2 23.00

Iščezavanje

Alis Luni, forenzičarka iz Francuske, progonjena duhovima prošlosti, dolazi u Seul kako bi predstavila svoj rad. Upoznaje Jin Hoa, detektiva koji joj traži pomoć u rešavanju ubistva. Uvučena u mrežu trgovine ljudima, forenzičarka se suočava sa svojom prošlošću. Uloge: Olga Kurilenko, Ju Jon Seok, Je Dži Von, Čoi Mu Sung.

Čista sreća

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

20.00 Fox Life

Čista sreća

Ešli je najsrećnija žena na svetu. Ona lako dolazi do svega što želi u životu. Loz koji ona odabere sigurno dobija premiju. Osim toga, ona ima i fantastičan posao šefa računovodstva u prestižnoj firmi koja se bavi odnosima s javnošću. I sada joj se ukazala sjajna prilika da unapredi svoju karijeru: treba da osmisli bal pod maskama u centru Menhetna za diskografskog magnata. Uloge: Lindzi Lohan, Kris Pajn, Samer Armstrong.

Korektivne mere

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

22.00 Prva plus

Korektivne mere

Radnja ovog filma smeštena je u najstroži zatvor na svetu. Na tom mestu svoje dane iza rešetaka provode najokoreliji kriminalci. Tenzija između osoblja i zatvorenika raste svakodnevno i jednog dana dostiže tačku ključanja... Uloge: Brus Vilis, Toma Kavano, Majkl Ruker.

Sledbenik

Foto: IMDB

 

 

Ponedeljak

21.00 Cinemania

Sledbenik

Na ivici opustošenog grada 11-godišnji Aleksander živi u izolovanoj zajednici sa drugom decom, njihovim majkama i harizmatičnim vođom Gregorijem. Gregori uči decu da gaje stoku, obrađuju zemlju, rade kao zajednica - i da ubijaju. Dok razmišlja o rođenju malog brata, Aleksander počinje da preispituje Gregorijev uticaj na decu i njihovu obuku da postanu ubice. Aleksander je sve manje spreman da se uklopi u zajednicu pa Gregori počinje da se ponaša neprijateljski prema dečaku koga je nekad smatrao sinom. Njih dvojica se udaljavaju i život u zajednici se polako raspada, a stanovnici strahuju da ih čeka nasilno rešavanje sukoba u ovom trileru nagrađenom na Filmskom festivalu u Sandensu. Glavna uloga: Vensan Kasel.

Srećni princ

Foto: IMDB

 

 

Utorak

21.00 CINEMANIA

Srećni princ

U jeftinom pariskom hotelu pisac Oskar Vajld nalazi se na samrtnoj postelji. Preplavljuju ga sećanja na prošlost koja ga odvode u druga vremena i na druga mesta. Jednom je važio za najslavnijeg čoveka Londona. Zatim ga je isto ono društvo koje ga je obožavalo doslovno razapelo u kulturnim i mondenskim krugovima u kojima se kretao. Pod senkom smrti, on ponovo razmišlja o svojim pokušajima da se pomiri sa svojom ženom Konstans, koja je zbog njega dosta propatila, ali i o odmazdi koja je usledila zbog njegove fatalne ljubavne veze s lordom Alfredom Daglasom. Uloge: Rupert Everet, Kolin Fert, Emili Votson.

Sibir

Foto: IMDB

 

 

Sreda

21.00 Cinemania

Sibir

U filmu „Sibir“ Amerikanac, trgovac dijamantima, otputuje u Rusiju da tamo proda retke plave dijamante sumnjivog porekla. Posao počinje da propada i ujedno ulazi u opsesivnu i strasnu vezu s vlasnicom kafane u malom sibirskom mestu. Strast je sve snažnija, ali je i svet trgovine dijamantima sve opasniji, iz koga on ne uspeva da se izvuče. Uloge: Kijanu Rivs, Boris Giljarin, Ešli Sent Džordž.

Opasan poziv

Foto: IMDB

 

 

Četvrtak

21.00 Cinemania

Opasan poziv

Ivan Lok je marljivo radio kako bi živeo život koji je zamislio, posvetivši se u potpunosti poslu koji voli i porodici koju obožava. Jedne večeri Ivan dobija neočekivani telefonski poziv, a ono što se krije iza toga su brojni događaji koji će rasplesti istinu o njegovoj porodici, poslu i životu. Lok je uzbudljivo i jedinstveno ostvarenje o čoveku koji se bori da spase sve što je vredno u njegovom životu. Uloge: Tom Hardi, Olivija Kolman, Rut Vilson.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading