televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Petrovačka cesta

Promo RTS

 

 

21.50 RTS1

Petrovačka cesta

Dvadeset osam godina od raketiranja izbegličke kolone. Dokumentarni film u produkciji Radio-televizije Srbije govori o zločinu koji se dogodio na samom kraju hrvatske akcije „Oluja“, kada su srpske izbeglice već prešle na teritoriju susedne države Bosne i Hercegovine - i nisu predstavljale nikakvu pretnju. Kako su se žrtve zadesile na mestu raketiranja, među njima i četvoro dece? Šta se dešavalo u trenutku avionskih napada? Kako je moguće da za zločin o kome se skoro sve zna niko nije odgovarao? O tome u filmu govore porodice stradalih, preživeli, svedoci zločina, pravnici.

Radioaktivno

Foto: IMDB

 

 

23.00 Prva

Radioaktivno

Priču o naučnici Marija Kiri rođenoj 1867. u Varšavi koja je u Francusku došla da studira i tamo upoznala budućeg supruga. Pjer i Marija Kiri su zajedno otkrili radijum i prodrmali tadašnje naučne krugove. Njih dvoje 1903. godine osvajaju Nobelovu nagradu za otkrivanje radioaktivnosti, ubrzo posle dodele Pjer umire. Posle njegove smrti, Marija počinje još intenzivnije da se bavi naukom pa osvaja drugu Nobelovu nagradu za svoja otkrića koja su promenila svet. Uloge: Rozamund Pajk, Mirjam Novak

Šta učini, sine moj?

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Šta učini, sine moj?

U psihološkom trileru, baziranom na pravom zločinu, Majkl Šenon glumi Breda, maminog dečaka i glumca u usponu, koji se vraća u San Dijego nakon uznemirujućeg iskustva u peruanskoj džungli. Njegov kasniji nastup u grčkoj drami nastavlja se u stvarnom životu i on ubija svoju majku. Policija je pozvana na mesto zločina i ubrzo otkriva da se ubica krije u svojoj kući sa dvoje taoca. Nakon nekoliko razgovora sa verenicom ubice i njegovim pozorišnim rediteljem, policija shvata da ima posla s čovekom koji je izgubio dodir sa stvarnošću. Uloge: Majkl Šenon, Vijem Defo, Koli Sevinji.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading