televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Guča 2023

Promo RTS

 

 

21.50 RTS1

62. Dragačevski sabor trubača u Guči

Guča 2023  - 11, 12. i 13. avgust - RTS1, RTS2 i RTS Planeta

Kao i prethodnih godina, za one koji ne stignu u svetsku prestonicu trube ovog vikenda,  Radio-televizija Srbije će ekskluzivno prenositi najznačajnije i najatraktivnije programe i ovog, 62. izdanja Dragačevskog sabora trubača:

Petak 11. avgust

RTS1 i RTS Planeta u 21.50

„Venac„ -  nastup ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije

- Koncert "Dejan Petrović Big bend"

Subota, 12. avgust

RTS1 i RTS Planeta u 21.50

„Pobedili su, zaslužili su“ - tradicionalni koncert pobednika Guče 2022

- Koncert Trubačkog orkestra Dejana Lazarevića

RTS2 od ponoći:

- Koncert „Trubački orkestar majstora trube“ - Saša Krstić sa orkestrom

- DJ i trubački orkestar Bojana Ristića

Nedelja 13. avgust

RTS2 u 18.00 - Finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije

RTS1 i RTS Planeta u 21.50 - Gala koncert narodnog orkestra Vlade Panovića sa gostima : Bane Mojićević, Stevan Anđelković, Aleksandar Tirnanić i Nikola Rokvić

RTS2 u 23.50 - Proglašenje pobednika 62. Dragačevskog sabora trubača u Guči

Saborska himna „Sa Ovčara i Kablara“, čije izvođenje sledi nakon usklika „Oglasi se, oglasi, prva trubo Dragačeva!“, označava zvaničan početak Sabora. Ove godine za prestižne nagrade u seniorskoj kategoriji takmičiće se 16 trubačkih orkestara. Pravila nalažu da plasman na finalno takmičenje mogu ostvariti pobednički orkestri iz pet predtakmičarskih centara: Kovačice, Boljevca, Zlatibora, Kotraže i Surdulice.

Zasnovan na istoriji i dugoj tradiciji, Dragačevski sabor trubača u Guči i dalje ponosno nosi i opravdava epitet najveće svetske trubačke svetkovine...

Petlja

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Petlja

Vredna srednjoškolka Vi Delmoniko živi prema pravilima i retko se usudi da učini nešto što nije planirala ili smatra neprihvatljivim. Pod pritiskom prijatelja počne da igra igricu „Petlja“ na mreži. Prijavljuje se za samo jedan izazov koji se čini kao bezopasna zabava. Međutim, kad je adrenalin i takmičarski duh povuku dublje, igra postaje sve opasnija, vodeći je do velikog finala koje će odrediti celu njenu budućnost. Uloge: Ema Roberts, Dejv Franko, Emili Mid.

Razbijanje površine

Foto: IMDB

 

 

22.35 RTS2

Razbijanje površine

Dve sestre imaju običaj da svake godine krenu u putovanje po Norveškoj, ali dogodi se neočekivana nesreća. Pošto Tuva i Ida dožive nesreću, Tuva ostane zarobljena pod stenom, trideset metara ispod površine mora. Idina snalažljivost je na velikom ispitu jer sestre nemaju kome da se obrate za pomoć i moraju same da se izvuku. Uloge: Moa Gamel, Madlen Martin, Trina Vigen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading