televizija
Foto: Promo/Schutterstock
Zbogom, moroni

Foto: IMDB

 

 

22.15 RTS2

Zbogom, moroni

Teško bolesna žena odlučuje da krene u potragu za detetom koje je bila primorana da napusti u svojoj petnaestoj godini. Luda pretraga po administraciji dovodi je licem u lice sa starijim čovekom na ivici rastrojstva, kao i sa gospodinom čiji je entuzijazam impresivan. Uloge: Viržini Efra, Alber Dipontel, Nikolas Mari

Proglasite me krivim

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Proglasite me krivim

Godina je 1987. i sprovedena je istraga o aktivnostima mafijaske porodice Lučeze. Istraga je dovela do toga da se pokrenu optužnice protiv većine ključnih članova te bande. Jedini koji je optužen iako nije bio među vodećim kriminalcima je Đakomo Di Norziko, poznat kao Džeki Di, dugogodišnji „mehaničar“ porodice Lučeze koji je bio umesan u sve - od kidapovanja do dilovanja droge. Uloge: Vin Dizel, Piter Dinklidž.

Potera za herojem

Foto: IMDB

 

 

00.15 Prva

Potera za herojem

Liam radi kao đubretar, a kada izgubi ženu u koju je zaljubljen, svet mu se ruši. Iznenada, on postaje heroj spasivši devojčicu koja je bila zarobljena u automobilu koji je goreo. Nakon toga, Liam vidi sebe drugačije. Smatra se herojem, a prividna slava obuzima ga potpuno. Kako bi produžio osećaj koji ga je obuzeo, on rešava da osvoji devojku koja mu se sviđa i radi u banci, tako što će izvesti još jedan herojski akt, ovog puta namešten. Uloge: Kuba Guding Džunior, Rej Liota.

 

Sava centar - istorija iz prvog reda

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Četvrtkom u 9: Sava Centar – istorija iz prvog reda

Politička, filmska, muzička istorija zemlje i naših privatnih života kroz priču o ,,lepotici na Savi“ na Novom Beogradu ,,Radnici Trudbenika brži su od vremena“, ovo je bio naslov u beogradskoj štampi u maju 1977. godine kada je svečano otvoren Sava centar. Objekat je najavljen kao kao simbol jugoslovenskog gradisteljstva, sposobnosti i efikasnosti. Nazivan je i hramom socijalizma ali je suštinski tokom skoro pet decenija postojanja ova zgrada bila mnogo više od toga. Sava centar bio je istorija iz prvog reda. Politička, jer smo u njoj mogli da vidimo najveću moć jedne države ali i raspad iste. Filmska istorija, jer smo jedino mi mogli da gledamo najveće zvezde Istoka i Zapada, ali istorija je i vreme kada smo gledali samo domaće premijere jer drugih nije bilo. Muzička, je Sava centar pamti redove za koncerte ne samo domaćih zvezda već i svetskih za koje nismo verovali da ćemo ih slušati u našoj zemlji. Sava centar bio je privatna istorija svih naših života, iz prvog reda. U dokumentarnom filmu ,,Sava centar – istorija iz prvog reda“, govore: Emir Kusturica reditelj, Dušan Kovačević dramski pisac, Zdravko Čolić estradni umetnik, Miroslav Mišković predsednik kompanije Delta Holding, Ljubodrag Dimić istoričar Nenad Lj. Stefanović novinar Božidar Đelić ekonomista Stefan Milenković violinista Predrag Marković istoričar Ljubiša Ristić pozoršni reditelj Mihajlo Pantić književnik Vladan Đokić arhitekta Vuk Žugić dugogodišnji direktor kulturnih programa u Sava centru Tanja Peternek novinarka Ruža Ćirković novinarka Ivan Karl filmski kritičar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading