televizija
Foto: Promo/Schutterstock
filmovi

Promo RTS

 

 

21.00 RTS1

Takovska 10: Kurtijeva politika – kršenje svakog dogovora

Kako Srbi na KiM mogu da se odupru jednostranim nasrtajima prištinskih vlasti na  srpske institucije, šta mogu da očekuju od Beograda, šta od međunarodne zajednice.Nasrtaj na kancelarije institucija Republike Srbije na severu KiM samo je poslednji u nizu nasilnih poteza Prištine protiv normalnog života Srba koji tamo žive. Akcija je pokrenuta neposredno po odlasku francuskog predsednika Emanuela Makrona iz Beograda, po okončanju zvanične posete, a vladu u Prištini nisu previše uznemirile ni jednoglasne osude ovog akta od strane svih članica Kontakt grupe. Kako Srbi mogu da opstanu na prostoru KiM i šta bi sledeće moglo da se nađe na udaru prištinskih vlasti? Šta bi bio adekvatan odgovor Beograda, a da to ne bude iskorišćeno za relativizaciju jedonstranih poteza Priština? O tome u emisiji "Takovska 10“ govore Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog centra za Kim, Veljko Odalović, predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica i Stefan Surlić docent na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Emisiju uređuje i vodi Zoran Stanojević.

Pogled sa neba

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Pogled sa neba

Pukovnica Ketrin Pauel vodi tajnu misiju hvatanja terorističke grupe koja živi u sigurnoj kući u Najrobiju, u Keniji. Kad Pauelova sazna da teroristička grupa planira da sprovede samoubilački napad, njena misija je sada njihovo ubistvo. Stiv Vots pronalazi sigurnu kuću i pripremi sve za njeno uništenje, ali tada shvati da se devetogodišnja devojčica nalazi u njoj. Pukovnica Pauel sada mora da donese važnu odluku. Da li će uništiti kuću, teroriste i devetogodišnju devojčicu u njoj, ili ne? Uloge: Gevin Hud, Helen Miren, Alan Riman.

Šta žene žele

Foto: IMDB

 

 

22.10 Prva

Šta žene žele

Nik Maršal je reklamni stručnjak iz Čikaga, koji se ponaša nametljivo i superiorno. Zbog te bahatosti i neobaveznog načina života, propao mu je brak, a petnaestogodišnja ćerka Aleks, koja se upravo priprema za maturski ples, misli o njemu sve najgore. U Nikovoj marketinškoj kompaniji otvoreno je mesto kreativnog direktora, na koje i on puca. No, generalni direktor mesto dodeljuje Darsi Mekgvajer, inteligentnoj i sposobnoj poslovnoj ženi, koja je došla iz konkurentske kompanije i stručnjak je za ženski deo tržišta. Nik pokušava da osmisli reklamu za tipično ženske proizvode, a pri pokušaju da uđe u žensku psihu doživljava nesreću, nakon koje postaje sposoban da čuje sve ono što žene žele i misle. Uloge: Helen Hant, Mel Gibson, Marisa Tomej.

Dom Hemingvej

Foto: IMDB

 

 

21.00 Cinemania

Dom Hemingvej

Nakon što je proveo 12 godina u zatvoru jer nije hteo da postane cinkaroš, Dom Hemingvej, veći od života i ozloglašeni obijač sefova, želi da nadoknadi izgubljeno vreme. Njegov odani najbolji prijatelj Diki pridružuje mu se u potrazi za onim što mu pripada, novčana nagrada od krimi-bosa kojeg nije cinkario. Domov kratak fitilj dovešće ga u nove neprilike, a kad dozna da mu je lova ukradena, naprosto će se oteti kontroli. Najoriginalniji, urnebesan i šokantno briljantan britanski krimić godine. Uloge: Džud Lo, Ričard E. Grant, Emilija Klark.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading