televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Anon

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 B92

Anon

Radnja filma smeštena je u blisku budućnost gde ne postoje privatnost i anonimnost, snimaju se i čuvaju sećanja svih ljudi. Policajac Sal Friland daje sve od sebe da reši seriju šokantnih ubistava. Međutim, stvari se zakomplikuju kada upozna mladu ženu bez identiteta, bez istorije i bez ikakvih podataka o njoj. Uloge: Klajv Oven, Amanda Zifrid.

Doušnik

Foto: IMDB

 

 

petak

23.00 Prva

Doušnik

Radnja je fokusirana na objavu pentagonskih dokumenata u Vašington postu, kojima su 1971. njegovi novinari otkrili istinu o vijetnamskom ratu. Pentagonski dokumenti predstavljaju niz službenih dokumenata američkog ministarstva obrane koji su procurili tako što ih je vojni analitičar Danijel Elsberg dostavio novinarima. Uloge: Tom Henks, Meril Strip, Sara Polson.

Pijani roditelji

Foto: IMDB

 

 

Petak

22.00 Prva plus

Pijani roditelji

Upoznajte Frenka i Nensi Tigarten, tipičan par iz više srednje klase s blistavim, crnim rendž roverom i ukusno nameštenom kućom u tjudorskom stilu. Odvoze ćerku na koledž i ne mogu biti ponosniji. Nakon posete uterivača dugova jedva sklapaju kraj s krajem, a njihov imetak je nesigurniji nego što su mislili. Rešeni da pomognu ćerki da završi koledž, oni prave garažnu rasprodaju koju prati noć teškog opijanja i nakon buđenja shvataju da su doneli odluke zbog kojih će zažaliti. Od prijatelja i porodice pokušavaju da sakriju da se njihovo bogatstvo topi dok nepovratno tonu u vrtlog složenih komšijskih planova. Uloge: Alek Boldvin, Salma Hajek, Džo Manganijelo.

Atomska plavuša

Foto: IMDB

 

 

subota

23.00 Prva

Atomska plavuša

Dobitnica Oskara Šarliz Teron je nemilosrdna atomska plavuša koja će vas ostaviti bez daha! Reč je o špijunskom trileru u kojem Teron glumi Lorejn. Ona je agent britanske tajne službe MI6-a koja je poslata u Berlin kako bi razotkrila špijunski lanac odgovoran za smrt jednog od njihovih najboljih tajnih agenta. Uloge: Šarliz Teron, Džejms Makavoj, Džon Gudman.

Logan Laki

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 B92

Logan Laki

Povratnički film slavnog Stivena Soderberga, reditelja filmova „Igraj svoju igru“ (1, 2 i 3), koji se penzionisao pre nekoliko godina. Priča prati dvojicu braće koji planiraju da izvedu veliku pljačku tokom Naskartrke . Uloge: Čening Tejtum, Adam Drajver, Danijel Krejg.

Sve je prošlo dobro

Foto: IMDB

 

 

subota

20.05 RTS2

Sve je prošlo dobro

Kada osamdesetpetogodišnji Andre doživi moždani udar, njegova kćerka Emanuela žuri do očevog kreveta. Bolestan i napola paralizovan, iz bolničkog kreveta traži da mu pomogne da okonča svoj život. Ali kako ona može da mu ispuni tu želju kad je on njen otac? Uloge: Sofi Marso, Andre Disolije, Šarlot Rempling.

Američki plaćenik

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 B92

Američki plaćenik

Pre nego što je počeo da lovi teroriste, Mič Rap je bio nadareni sportista i student. Ali desila se tragedija i Mič je regrutovan u državnu tajnu elitnu jedinicu za specijalne operacije. Krenuo je na obuku gde ih uče smrtonosnim veštinama koje će im pomoći da unište najopasnijeg neprijatelja. Nakon završetka obuke, on je preporođen čovek s misijom... Uloge: Dilan O Brajen, Majkl Kiton.

Tri boje: crveno

Foto: IMDB

 

 

nedelja

23.25 RTV1

Tri boje: crveno

Dok studira u Ženevi, mlada i privlačna Valentina radi kao manekenka i fotomodel, a zbog čestih putovanja sve se ređe viđa sa svojim dečkom Englezom. Kad jednog dana tokom vožnje automobila slučajno udari psa, Valentina će pomažući životinji upoznati i njegovog vlasnika, starog Jozefa Kerna, nekadašnjeg sudiju čije je naizgled hladno i zagonetno ponašanje smesta zaintrigira. Kern je ciničan čovek koji živi povučeno u svom stanu, omiljeni hobi mu je prisluškivanje telefonskih razgovora svojih komšija, a uprkos početnim nesuglasicama među njima, Valentina će sa sudijom postupno početi da gradi prijateljski odnos i shvatiti da su njih dvoje srodne duše. Uloge: Irena Žakob, Žan-Luj Trentinjan, Frederik Feder.

Staze

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 CINEMANIA

Staze

Film je snimljen po istinitom događaju i prati neverovatan podvig izvesne Robin Dejvison koja je iz pomalo ezoteričnih razloga odlučila da 1975. godine sama, uz pomoć tek nekoliko kamila i vernog psa, prepešači gotovo celu Australiju, odnosno dopre do njene obale i Indijskog okeana, a jednim delom i kroz vrlo negostoljubivu pustinju. Na tom putu koji je trajao preko 200 dana i obuhvatio preko 2.500 kilometara Robin se susrela sa različitim iskušenjima, što psihofizičkim, što organizacionim, što duhovnim, ali je iz svega trijumfalno izašla kao pobednik učvrstivši teoriju o nepokolebljivosti ljudskog duha i istrajnosti kada se usredsredi na neki cilj, bez obzira na to koliko se besmisleno doimao drugima... Uloge: Mija Vašikovska, Adam Drajver.

Neboder

Foto: IMDB

 

 

nedelja

20.00 Prva plus

Neboder

U središtu filma je mladi doktor Robert Lejng, koji se seli u novu, luksuznu zgradu koju je dizajnirao ekscentrični arhitekta gospodin Rojal, koji se smestio u predivnom stanu na vrhu zgrade. Iako Rojal tvrdi kako je izgradio ovaj neboder kako bi podstakao promene, taj brutalni betonski blok odiše atmosferom klasne svađe između stanara na višim i nižim spratovima, čime započinju stalni sukobi između odvojenih grupa ljudi koji završavaju u anarhiji, pa se zgrada počinje urušavati iznutra. Uloge: Tom Hidlston, Džeremi Ajrons, Sijena Miler, Luk Evans, Elizabet Mos.

Dug

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

21.00 CINEMANIA

Dug

Rejčel Singer, bivši agent izraelske obaveštajne službe Mosad, nastojala je da uhvati i izvede na suđenje ozloglašenog nacistu i ratnog zločinca - hirurga iz logora Aušvic, u tajnoj izraelskoj misiji koja se završila njegovom smrću na ulicama istočnog Berlina. Sada, 30 godina kasnije, pojavljuje se čovek koji tvrdi da je taj doktor. Ona mora da ode u istočnu Evropu da otkrije istinu. Uloge: Helen Miren, Sem Vortington, Tom Vilkinson.

Princeze idu u provod

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 CINEMANIA

Princeze idu u provod

Radnja filma je inspirisana stvarnim događajima koji su se desili u Londonu na Dan pobede u Evropi u Drugom svetskom ratu 1945. godine. Priča prati mlade princeze Elizabetu i Margaret, koje su od roditelja dobile dozvolu da se priključe velikom slavlju, među običnim svetom. Naravno, svaku prati po jedan telohranitelj, da ih pazi. Nakon što Margaret shvati da joj svet među kojim je nije dovoljno običan, pa pobegne svojim pratiocima sa dosadnog bala, na njenoj sestri je da je pronađe na ulicama Londona. Uloge: Sara Gedon, Bel Pauli, Emili Votson, Rupert Everet.

Zemlja bez zakona

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 CINEMANIA

Zemlja bez zakona

Film prati nežnog i idealističnog Džeja Kavendiša, koji traga za svojom devojkom, i sirovog kauboja Sajlasa Seleka, koji mu pomaže u traganju po divljem američkom zapadu. Ljubav, revolveri i odmetnici... pravi recept za nezaboravnu avanturu. Uloge: Kodi Smit-Makfi, Majkl Fasbender, Ben Mendelson.

Mandarine

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 CINEMANIA

Mandarine

Ovo je veoma dirljiva priča o ljudima koji se nađu unutar ratnog vihora ni krivi ni dužni, koji ne podržavaju ni prvu ni drugu stranu. Urushadze, koji je i napisao scenario, nas suptilno uvodi u ovu nesvakidašnju priču tako što se centrira na likovima, sa moćnim narativom koji u prvi plan stavlja ljude, a ne sam rat. Upravo zbog toga ovaj projekat ne pršti od akcionih scena pucnjava ili borbi, što biste verovatno očekivali od filma kome u opisu stoji ratni, nego je sva pažnja konkretno usmerena na čovekoljublje, humanost i antiratnu propagandu, što je i osnovna poruka ovog filma. Glavna uloga: Lembit Ulfsak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading