televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Bitka kod Long Tana

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Bitka kod Long Tana

Južni Vijetnam, kasno posle podne 18. avgusta 1966. - tri i po sata na plantaži kaučuka Long Tan, major Hari Smit i njegovih 108 mladih i većinom neiskusnih australijskih i novozelandskih vojnika bore se za svoje živote protiv snažnih neprijateljskih snaga Vijetkonga i severnovijetnamske vojske koja broji 2.500 vojnika. S gotovo nimalo municije, broj mrtvih im se povećava, pa svaki od njih mora da spase sebe, pronađe snagu i trijumfuje uz čast, uljudnost i hrabrost. Uloge: Travis Fimel, Tobi Blom.

Trka života

Foto: IMDB

 

 

23.00 Prva

Trka života

Spektakularna ekranizacija nemilosrdnog rivalstva između Džejmsa Hanta i Nikija Laude. Smešten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film predstavlja neverovatnu priču o rivalstvu zgodnog engleskog plejboja Hanta i austrijskog perfekcioniste Laude. Film nas, osim na staze, vodi i u privatne živote i zakulisna događanja na trkama. Prvenstveno prikazuje dva vozača, koji se dovode do granica fizičke i psihičke izdržljivosti u trci u kojoj nema prečice, do pobede i u kojoj jedna greška znači smrt. Uloge: Danijel Brul, Kris Hemsvort, Olivija Vajld.

Događaj

Foto: IMDB

 

 

23.30 RTS2

Događaj

Adaptacija istoimenog romana Ani Erno u kome opisuje svoja iskustva sa abortusom dok je još bio zabranjen u Francuskoj, krajem 60-ih. Ana odlučuje da abortira da bi mogla da završi školovanje i pobegne od društvenih stega porodice iz radničke klase. Francusko društvo 1963. godine sputavalo je želje žena, ali i seks uopšteno. Ani je ostalo malo vremena, a ispitni rok samo što nije počeo. Uloge: Anamarija Vartolomej, Kesi Motet Klajn.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading