televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Bitka kod Long Tana

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 B92

Bitka kod Long Tana

Južni Vijetnam, kasno posle podne 18. avgusta 1966. - tri i po sata na plantaži kaučuka Long Tan, major Hari Smit i njegovih 108 mladih i većinom neiskusnih australijskih i novozelandskih vojnika bore se za svoje živote protiv snažnih neprijateljskih snaga Vijetkonga i severnovijetnamske vojske koja broji 2.500 vojnika. S gotovo nimalo municije, broj mrtvih im se povećava, pa svaki od njih mora da spase sebe, pronađe snagu i trijumfuje uz čast, uljudnost i hrabrost. Uloge: Travis Fimel, Tobi Blom.

Trka života

Foto: IMDB

 

 

23.00 Prva

Trka života

Spektakularna ekranizacija nemilosrdnog rivalstva između Džejmsa Hanta i Nikija Laude u režiji Rona Hauarda. Smešten u seksi i glamurozno zlatno doba Formule 1, ovaj film predstavlja neverovatnu priču o rivalstvu zgodnog engleskog plejboja, Hanta, i austrijskog perfekcioniste Laude. Film nas, osim na staze, vodi i u privatne živote i zakulisna događanja trka, a s naglaskom na najuzbudljiviju sezonu u istoriji Formule 1. Prvenstveno prikazuje dva vozača koji se dovode do ivice fizičke i psihičke izdržljivosti, u trkama u kojima nema prečice do pobede, a jedna greška znači smrt. Uloge: Kris Hemsvort, Danijel Bril, Olivija Vajld, Aleksandra Marija Lara.

Isporučiti do Božića

Foto: IMDB

 

 

petak

20.00 Prva plus

Isporučiti do Božića

Moli upoznaje Džoša, mladog udovca koji se sa sinom nedavno doselio u gradić. U isto vreme očarava je i klijent pekare u kojoj radi, a kog nije imala priliku da upozna uživo. Kog će Moli odabrati? Uloge: Alvina Ogust, Ejon Bejli.

1917

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.00 B92

1917

Oskarom nagrađeni reditelj Sem Mendez, poznat po velikim filmskim hitovima, predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917. Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju da pređu neprijateljsku teritoriju i dostave poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Uloge: Benedikt Kamberbač, Kolin Fert, Din-Čarls Čapman, Džordž Mekej.

Mafija mama

Foto: IMDB

 

 

subota

23.00 Prva

Mafija mama

Kristin je nesrećna dama, koja usamljeno živi u predgrađu. Ali, neočekivano, ona postaje vođa jedne od najstrašnijih kriminalnih organizacija na svetu. Bjanka joj u tome svesrdno pomaže kao mentorka. Uloge: Toni Kolet, Monika Beluči.

Džek Rajan: Regrut iz senke

Foto: IMDB

 

 

Subota

21.00 RTS1

Džek Rajan: Regrut iz senke

Filmska priča prati CIA analitičara Džeka Rajana. Kad Rajan pomisli da je otkrio rusku zaveru usmerenu na uništenje američke ekonomije, CIA ga proglašava ruskim špijunom, pa on mora da se bori da bi spasao sopstveni, ali i život nebrojenih ostalih ljudi, istovremeno pokušavajući da zaštiti ono što mu je važnije od svega, svoju verenicu Keti. Uloge: Kris Pajn, Kevin Kostner, Kira Najtli.

Laži koje izgovaramo

Foto: IMDB

 

 

subota

22.00 Prva plus

Laži koje izgovaramo

Pouzdani vozač mora da izađe na kraj sa ljubavnicom svog preminulog šefa, a njena mračna prošlost ga uvlači u obračun na život i smrt s njenim rođakom koji je ozloglašeni gangster. Uloge: Harvi Kajtel, Gabrijel Bern, Sibila Din, Mark Edi.

Bez zaklona

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 Cinemania

Bez zaklona

Četvorica nerazdvojnih prijatelja - ostareli Bos, spretni revolveraš Čarli, kuvar mirne naravi Mouz i dečak Baton - žive odvojeno od civilizacije brinući se za svoju stoku. Kad im zatreba hrane za životinje, krenu u gradić Harmonvil, u kom vladaju korumpirani šerif i rančer tiranin, koji u došljacima vide neprijatelje svoga „carstva“. Njihovi ljudi pretuku Mouzea, pa Bos i Čarli shvataju da će morati da brane vrednosti koje su nekad vladale mestom. Usred neizbežnog obračuna, Čarliju će dodatnu snagu dati Sju, sestra lokalnog doktora. Uloge: Robert Duval, Kevin Kostner, Anet Bening.

12 hrabrih

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

21.00 B92

12 hrabrih

Radi se o istinitoj priči o timu CIA operativaca i pripadnika specijalnih jedinica američke vojske koji su se sukobili s Talibanima u Avganistanu. Uspeli su da poraze talibanske protivnike i na kraju oslobode drugi najveći grad u Avganistanu, što se pokazalo ključnim u oslobođenju regije od Talibana. Uloge: Kris Hemsvort, Majkl Šenon, Majkl Penja.

Linija

Foto: IMDB

 

 

Nedelja

23.20 RTS2

Linija

Priča filma je fokusira na veterana ubicu Marka Šildsa koji traži Pelona, neuhvatljivog šefa kartela „Salazar“. Kroz razne zaplete sudbine, Šilds završava sa meštankom Olivijom, koja se takođe bori protiv vlastitih demona, a sve za dobrobit svoje kćerke. Smešten u atmosferi Tihuane u Meksiku, film je prepun akcije, drame i upoznaje nas sa mnoštvom likova koji nastanjuju najopasniji grad Severne Amerike. Uloge: Endi Garsija, Rej Liota, Esaj Morales.

Pustinjska prevara

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 Cinemania

Pustinjska prevara

Troje neposlušnih bankarskih službenika u malom opustelom gradu istovremeno kuju planove da opljačkaju banku, ali niko ne zna da to planiraju i ostali. U ovoj zabavnoj kriminalističkoj komediji, pljačka banke u malom gradu osujećena je na najironičniji mogući način. Troje neposlušnih bankara kuju zasebne planove da opljačkaju banku istog vikenda. Šila, koju je nedavno ostavio direktor banke, planira da mu se osveti, predviđajući da će nakon pljačke banke on izgubiti posao. Mladog Stjua podstiče na pljačku njegov najbolji prijatelj. S druge strane, Vuds baš i ne želi da opljačka banku. On želi da se osveti lokalnom milioneru i namerava da opljačka samo njegov sef. Uloge: Ališa Silverston, Vudi Harelson, Džon Kliz.

Ne brini, neće on daleko stići

Foto: IMDB

 

 

ponedeljak

21.00 Cinemania

Ne brini, neće on daleko stići

Nakon što je u nesreći gotovo izgubio život, alkoholičar iz Portlanda Džon Kalahan sada je u invalidskim kolicima, ali i dalje nastavlja da pije. Kad se nevoljno uključi u program odvikavanja, na nagovor svoje devojke, Kalahan počinje da crta stripove koji privuku pažnju cele zemlje. Uloge: Hoakin Finiks, Džona Hil, Runi Mara.

Teška bolest

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 Cinemania

Teška bolest

Ova ljubavna priča govori o komičaru pakistanskog porekla Kumailu, koji se upoznaje sa studentkinjom Emili prilikom jednog od njegovih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplikuje Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, očekuju nešto sasvim drugo. Kada se Emili razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njenim roditeljima Bet i Teri, koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca. Uloge: Kumail Nandžijani, Zoi Kazan, Holi Hanter, Rej Romano.

Volter

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 Cinemania

Volter

Volter Gari Benjamin radi kao prodavac karata u lokalnom bioskopu. Kada mu je bilo deset godina nagodio se sa Bogom da će odlučiti sudbinu svakog čoveka s kojim dođe u kontakt, jer veruje da je Božji sin. Zauzvrat njegov otac će otići u raj. Sve će teći naizgled normalno dok se ne pojavi Greg koji će Voltera naterati da preispita svoju vlastitu sudbinu. Uloge: Endru J. Vest, Majlo Ventimilija, Virdžinija Madsen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading