Serija o braći Fernandez
Foto: Printscreen/www.youtube.com/netflix

Serija, koja je brzo dospela na vrh Netfliksove liste najgledanijih, fokusira se na ozloglašeni slučaj braće Menendez, koji su 1989. godine ubili svoje roditelje, Hozea i Kiti Menendez, tvrdeći da su to učinili nakon godina zlostavljanja.

Braća su u suđenju, koje je šokiralo naciju, priznala ubistva, ali su tvrdili da su ona bila rezultat dugotrajnog fizičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja od strane njihovih roditelja.

Prema njihovim rečima, njihov otac ih je brutalno zlostavljao, a majka nije preduzela ništa da ih zaštiti.

Uprkos tome, tužilaštvo je zastupalo stav da su Lajl i Erik počinili ubistva iz pohlepe, kako bi nasleđivali bogatstvo svojih roditelja.

Njihova odbrana nije ubedila porotu, pa su obojica osuđeni na doživotni zatvor.

Erik Menendez, koji sada ima 53 godine i služi kaznu u Kaliforniji, putem društvenih mreža izrazio je nezadovoljstvo Netfliksovom serijom, tvrdeći da se radi o "obeshrabrujućoj kleveti".

On je optužio produkciju da je namerno prikazala njega i njegovog brata na netačan i zlonameran način, i da je serija ignorisala činjenice i istine koje su godinama nakon suđenja izašle na videlo.

Erik je posebno istakao da je razočaran što serija zanemaruje važne aspekte muškog zlostavljanja, problem koji je, prema njegovim rečima, tek nedavno počeo da dobija zasluženu pažnju.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading