Nikica Marinović
Foto: Profimedia/Foto: Profmedia

Nikica Marinović, prelepa Dubrovčanka, ponela je 1966. godine titulu jedne od najlepših devojaka na izboru za mis sveta u Londonu. Kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila je drugo mesto, postavši prva pratilja indijske takmičarke Rite Farije. Iako je zračila lepotom, njen život bio je ispunjen bolom i tragičnim preokretima.

Na izboru za mis Jugoslavije, Nikica je iznenada postala zvezda. Glavna urednica ženskog nedeljnika "Bazar" odlučila je da preuzme organizaciju takmičenja kada nije bila zadovoljna prijavama, i krenula je u potragu za skrivenim lepotama. Kada je ugledala Nikicu, odmah je prepoznala njen potencijal. Ubedila je njene roditelje da joj dopuste da učestvuje, i tako je započela njena priča.

NJENA ANĐEOSKA LEPOTA OPČINILA JE SVE Smatrali su je najlepšom ženom koja je koračala Beogradom, a njena stravična smrt i sad intrigira

 

 

Njena anđeoska lepota opčinila je sve, ali mnogi su verovali da je titula izmakla zbog njenog porekla iz zemlje komunističkog bloka. Nakon takmičenja, Nikica se preselila u Beograd, gde su joj nudili mogućnosti u Holivudu, ali je ona odlučila da ostane verna svojim korenima.

U Beogradu se zaljubila u književnika i režisera Vuka Vuča, a njihov brak je rezultirao rođenjem sina Đorđa. Nažalost, nakon pet godina, usledio je razvod. Nikica je brzo pronašla novu ljubav u poznatom režiseru Zdravku Šotri, s kojim je dobila sina Marka. I ovaj brak, međutim, završio je razočaranjem 1980. godine.

NJENA ANĐEOSKA LEPOTA OPČINILA JE SVE Smatrali su je najlepšom ženom koja je koračala Beogradom, a njena stravična smrt i sad intrigira

 

 

Nakon dva razvoda, Nikica se povukla iz javnosti i posvetila svom butiku u Knez Mihailovoj. Iako se činilo da se povukla, počele su kružiti priče o njenoj teškoj depresiji i finansijskim teškoćama.

Nažalost, u novembru 2008. godine, Nikica je u 61. godini uzela smrtonosnu dozu tableta za spavanje, ostavljajući iza sebe tragove tuge bez oproštajnog pisma. Njen život ostavlja snažnu poruku o lepoti, ljubavi i borbi koja se odvija ispod površine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading