televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Bitka za Midvej

Foto: IMDB

 

 

petak

21.00 B92

Bitka za Midvej

Bitka kod Midveja počela je 4. aprila 1942. godine. Bila je to odlučujuća pobeda Amerike protiv Japana za vreme Drugog svetskog rata. Tokom četvorodnevne borbe u vazduhu i na moru, brojčano nadjačana vojska Sjedinjenih Država uspela je da uništi četiri japanska nosača aviona i izgubi samo jedan svoj, Jorktaun. Japanska mornarica dotada bila je nepobediva. Uloge: Ed Skrejn, Patrik Vilson, Vudi Harelson.

Nema zemlje za starce

Foto: IMDB

 

 

petak

23.25 RTS2

Nema zemlje za starce

Levelin Mos nailazi na pikap oko koga se nalazi gomila leševa i jedan Meksikanac na samrti. U pikapu nalazi paket heroina i torbu sa dva miliona dolara, očigledno je neki posao sa drogom krenuo naopako. Mos nepromišljeno uzima novac i time pokreće niz događaja čiji je rezultat strašno nasilje kome zakon ne može da stane na put. Ostavivši Meksikanca da umre, Mosa muči savest i sutradan se vraća s vodom za njega. Počinje igra mačke i miša, gde se kao lovac pojavljuje genijalni psihopata Anton kome ljudski život ne znači ništa. Uloge: Džoš Brolin, Havijer Bardem, Tomi Li Džons.

Dadilja na tajnom zadatku

Foto: IMDB

 

 

petak

20.00 Prva plus

Dadilja na tajnom zadatku

Kler je vrhunski tajni agent britanske službe, naviknuta na najopasnije situacije i zadatke. Ali kada se princ Kolin i njegova deca nađu u opasnosti, ona je primorana da glumi dadilju kako bi zaštitila njihove živote. Uloge: Rejčel Skarsten, Greta Skaki, Den Žano.

Dži Aj Džejn

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 B92

Dži Aj Džejn

Senatorka Lilijan Dehejven rešava da promeni poziciju žena u vojsci jer je vrlo nezadovoljna njihovim položajem i brojnošću. Ona uspeva da se izbori za ono što želi tako što joj dopuštaju da u vojsku pošalje jednu ženu iz mornarice, pa ona šalje energičnu i tvrdoglavu Džordan O’Nil, koja pristaje da bude prva žena koja će proći izuzetno intenzivnu tromesečnu obuku u mornaričkoj bazi Katalano na Floridi. Ipak, stvari će biti mnogo teže nego što je mogla da zamisli. Uloge: Demi Mur, Vigo Mortensen, En Bankroft.

Zvezdane staze: Prema tami

Foto: IMDB

 

 

subota

22.55 RTS1

Zvezdane staze: Prema tami

Kad posadu svemirskog broda Enterprajz pozovu da se vrati u bazu, otkriće da je nezaustavljiva sila terora iz njihove sopstvene organizacije uništila flotu federacije i sve što ona predstavlja. Kapetan Kirk će povesti lov na neprijatelja u ratnoj zoni kako bi našao oružje za masovno uništenje. Naši heroji naći će se u epskoj borbi u kojoj će ljubav biti na probi, prijateljstva će se raspasti, a kapetan Kirk će biti prinuđen da žrtvuje jedinu porodicu koja mu je preostala: svoju posadu. Uloge: Zoe Saldana, Kris Pajn, Zakari Kvinto.

Sam protiv mafije

Foto: IMDB

 

 

subota

20.00 Prva plus

Sam protiv mafije

Sin bivšeg specijalca žrtva je otmice pa specijalac kreće u borbu protiv tri opasne bande organizovanih zločinaca jer želi ponovno da vidi sina živog i zdravog... Uloge: Skot Adkins, Mario Van Pibls.

Drugačiji otac

Foto: IMDB

 

 

subota

21.00 CINEMANIA

Drugačiji otac

Privrženi otac posvetio je svoj život vaspitanju šestoro dece daleko od modernog sveta, duboko u izolovanim šumama na severozapadu Pacifika. Njihov idealni život prekida vest o tragičnoj nesreći koja ih primorava da napuste svoj improvizovani raj i upute se na put u svet koji im postavlja nove izazove. Uloge: Vigo Mortensen, Frenk Langela, Ketrin Han, Stiv Zan.

Plaćenici 3

Foto: IMDB

 

 

subota

23.00 Prva

Plaćenici 3

Misija da spreče da moćno oružje padne u pogrešne ruke završava se neočekivano za Barnija Rosa i njegov vrhunski tim plaćenika. Otkriju da je okrutni trgovac oružjem koga traže u stvari Konrad Stounbanks, Barnijev stari partner i suosnivač njihovog tima, za koga su mislili da ga je Barni ubio pre više od deset godina. Posle velike bitke Stounbanks uspeva da pobegne, a veteran Hal Sezar skoro nastrada, što podstakne Barnija da dođe do neverovatne odluke i penzioniše iskusne veterane i zaposli grupu novih plaćenika koji će uneti svežu energiju i nove veštine u tim. Uloge: Silvester Stalone, Arnold Švarceneger, Džejson Statam, Mel Gibson, Vesli Snajps, Harison Ford...

Senka špijuna

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 B92

Senka špijuna

Manings je zločinac koji planira da ubije Nika. Razlog za ubistvo je to što je Nik svedok u krivičnom postupku protiv Meningsa. Ali, zločinac ne želi direktno da ga ubije, već unajmljuje misterioznu kurirku na motociklu koja bi trebalo da isporuči bombu s otrovnim gasom. Nakon što atentatorka ipak spase Nika od sigurne smrti, ovaj dvojac mora da se suoči s vojskom nemilosrdnih unajmljenih ubica kako bi preživeli noć. Uloge: Gari Oldman, Olga Kirilenko.

Dorijan Grej

Foto: IMDB

 

 

nedelja

22.00 Prva plus

Dorijan Grej

Priča o mladom Dorijanu koji stiže u London i zanose ga hedonistička zadovoljstva tog grada. Kada vidi svoj prelepi portret, zaklinje se da će dati dušu ne bi li večno zadržao svoju mladalačku lepotu. Uloge: Kolin Firt, Ben Čaplin, Bern Barns, Rebeka Hol.

Kerol

Foto: IMDB

 

 

nedelja

21.00 CINEMANIA

Kerol

Britansko-američka ljubavna filmska drama, koju je režirao Tod Hejns, nastala na osnovu romana „Cena soli“ Patriše Hajsmit, odigrava se u Njujorku 1952. Mlada fotografkinja upoznaje sredovečnu ženu koja prolazi kroz težak razvod i započinje ljubavnu vezu s njom. Uloge: Kejt Blančet, Runi Mara, Sara Polson.

Pariz može da sačeka

Foto: IMDB

 

 

utorak

21.00 CINEMANIA

Pariz može da sačeka

Požrtvovana Amerikanka koju muž radoholičar zanemaruje iznenada odlazi na putovanje od Kana do Pariza sa šarmantnim Francuzom, koji u njoj rasplamsava samospoznaju i radost življenja. Uloge: Dajana Lejn, Alek Boldvin, Arno Vijar.

Pod lupom

Foto: IMDB

 

 

sreda

21.00 CINEMANIA

Pod lupom

Film o razotkrivanju pedofilije u okviru katoličke crkve temelji se na istinitom događaju iz 2002. godine kada su novinari lista „Boston gloub“ razotkrili najveću pedofilsku aferu u bostonskoj nadbiskupiji, što je izazvalo šok u celoj Americi. Dugogodišnja istraga novinara otkrila je višedecenijska zataškavanja na najvišim nivoima verskog, pravnog i državnog sistema. Oni su započeli talas revolucija širom sveta. Uloge: Majkl Kiton, Mark Rufalo, Rejčel Mekadams.

Zaista, nikada nisi bio ovde

Foto: IMDB

 

 

četvrtak

21.00 CINEMANIA

Zaista, nikada nisi bio ovde

Nakon rata i službe, Džo se okrenuo poslu plaćenika radi preživljavanja. Njegova specijalnost je spasavanje devojčica koje su postale belo roblje. Poslednja misija je pokušaj spasavanja Nine, ćerke njujorškog senatora koja je kidnapovana i smeštena da radi u bordelu na Menhetnu. Uloge: Hoakin Finiks, Jekatarina Samsonov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading