FILM DANA „O Gringo“
Foto: Promo/Schutterstock
Sećanja ubice

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Sećanja ubice

Aleks Luis je plaćeni ubica sa savršenom reputacijom i preciznošću. Kada se nađe u velikoj dilemi, odbiće da završi posao koji krši njegov moralni kodeks, što naravno neće zadovoljiti njegove poslodavce. Aleks tada kreće u opasnu i smrtonosnu potragu za naručiocima ubistva pre nego što ga oni, kao i FBI agent Vinsent Sera, pronađu. Dok je u bekstvu od kriminalaca i agenata, Aleks se bori sa gubitkom pamćenja koji u velikoj meri utiče na njegove odluke i sprečava ga da završi posao. Kako njegova sećanja blede i neprijatelji se približavaju, Aleks će morati da preispita svaki svoj potez i odluči kome može da veruje. Uloge: Lijam Nison, Gaj Pirs.

Oslobođenje Beograda 80 godina posle

Promo RTS

 

 

16.00 RTS2

Oslobođenje Beograda 80 godina posle

Druga epizoda dokumentarne serije Oslobođenje Beograda 80 godina posle bavi se prvim danima svakodnevnog, političkog i društvenog života po oslobođenju, svakodnevnim nedaćama Beograđana kao i suočavanjem sa strašnim posledicama četvorogodišnje okupacije: nestašicama osnovnih životnih namirnica, komunalnim problemima, nedostatkom prostora za stanovanje, kako starosedelaca tako i novih stanovnika grada. Najviše prostora u drugoj epizodi posvećeno je deci koja su se sticajem ratnih prilika obrela u Beogradu kao ratna siročad a koju je trebalo zbrinuti i uključiti u novi život novog društva. Osećanja radosti i neizvesnosti u ratom obogaljenom gradu u čijoj se relativnoj blizini još uvek odvijaju ratne operacije, smenjuju se u gotovo svakom stanovniku glavnog grada, i u onima koji se osećaju kao pobednici i u onima koji sebe doživljavaju kao poražene. Pobeda nad neprijateljem nedavno je izvojevana, ali pobeda nad zimom, glađu, nedostakom životnog prostora i medicinske nege potrajaće i posle okončanja ratnih operacija. U drugoj epizodi govore istoričari: dr Srđan Cvetković, dr Rade Ristanović,   dr Radmila Radić, dr Sanja Petrović Todosijević, dr Slobodan Selinić, dr Nataša Milićević, dr Bojan Dimitrijević, dr Aleksandar Životić, kao i svedoci Marina Kašanin Bojić (kćerka Milana Kašanina) i Dragoslav Dimitrijević Beli.

O Gringo

Foto: IMDB

 

 

23.30 B92

O Gringo

„O Gringo“ je dokumentarni film o životu i karijeri Dejana Ramba Petkovića, našeg proslavljenog fudbalera u dalekom Brazilu. Dejan Rambo Petković je postao fudbalska legenda Brazila, pošto nije Brazilac prozvali su ga Gringo. Ovaj domaći dokumentarni film opisuje kako jedan talentovan, istrajan, uporan i vredan fudbaler gradi karijeru u zemlji koja je najveći izvoznik fudbala i fudbalera. Dejan Petković - Rambo je ostavio dubok trag u brazilskom klupskom fudbalu igrajući za klubove kao što su Santos, Flamengo, Vasko da Gama. Reditelj Darko Bajić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading