TELEFONI SA SAVITLJIVIM EKRANOM Kako će tehnologija promeniti naš život do kraja godine
Foto: Shutterstock/Oxanaso

Kako će informaciona tehnologija uticati na svakodnevni život ljudi u celom svetu – od obrazovanja, načina plaćanja proizvoda i usluga, do lečenja i transporta do kraja 2023. godine.

Prema predviđanjima studije o uticaju IT-ja na život, 5G tehnologija će postati šire rasprostranjena i dostupna u većem broju gradova širom sveta. Takođe, očekuje se da će 5G mreže postati stabilnije i brže, što će omogućiti još bolju povezanost i brži prenos podataka.

Takođe, sve veći broj proizvođača telefona će implementirati preklopne ekrane i tehnologiju savitljivih ekrana. Ova tehnologija će omogućiti fleksibilnije korišćenje uređaja i otvoriti nove mogućnosti za dizajniranje mobilnih uređaja. Povećan fokus na sigurnost i privatnost podataka. Proizvođači uređaja će nastaviti da se usredsređuju na implementaciju sigurnosnih funkcija i unapređenje zaštite privatnih podataka korisnika.

Očekuje se da će korišćenje veštačke inteligencije u različitim uređajima će biti sveprisutno. Veštačka inteligencija će se koristiti za poboljšanje performansi uređaja, kao i za unapređenje korisničkog iskustva.

Svakako se mnogo radi na popularnosti pametnih kuća i povezanih uređaja. Uređaji poput pametnih sijalica, termostata, kamera i drugih pametnih uređaja će postati sve popularniji, a njihova funkcionalnost će se unapređivati.

Na iznaneđenje mnogih do kraja godine možemo očekivati veću integraciju virtualne i proširene stvarnosti, koja će se ugrađivati u sve moguće uređaje. Veštačka realnost će postati sveprisutna u različitim aplikacijama i igrama, a proširena stvarnost će se sve više koristiti u industriji i obrazovanju.

Ovo su samo neka od očekivanja u vezi sa tehnologijom i uređajima do kraja 2023. godine. Međutim, važno je napomenuti da će se tehnologija nastaviti razvijati i da će se pojavljivati novi trendovi koji će oblikovati način na koji koristimo uređaje u budućnosti. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading