Minecraft
Foto: Printscreen/Printscreen

Ovo znači da svi koji su uživali u uranjanju u kockasti svet putem VR naočara više neće moći da koriste ovu funkciju nakon konačnog apdejta. 

Zašto Minecraft ukida podršku za VR?

U poslednjem ažuriranju Minecraft: Bedrock Edition, kompanija Mojang saopštila je da "sposobnost da podržimo VR/MR uređaje više nije moguća", te će podrška biti ukinuta nakon poslednjeg ažuriranja u martu 2025. godine.

Nakon tog trenutka, igrači će i dalje moći da igraju Minecraft na svojim računarima, ali bez mogućnosti korišćenja VR naočara.

Sve kupljene stavke iz Minecraft Marketplace-a, uključujući Minecoins, ostaće dostupne na uobičajenim ekranima kao što su monitori.

Minecraft

Printscreen

 

Šta to znači za postojeće igrače?

Iako je ovo razočaravajuća vest za sve ljubitelje virtuelne realnosti u Minecraftu, igrači i dalje mogu uživati u igri na standardnim uređajima.

Bez obzira na to, igrači koji su se navikli na potpuno uranjanje u svet blokova putem VR-a, moraju da se prilagode novom načinu igre. Važno je napomenuti da, prema rečima Minecraft zajednice, VR način igre nije bio baš najpopularniji izbor za sve, iako je pružao jedinstven način istraživanja prelepih Minecraft pejzaža.

Alternative za Minecraft VR entuzijaste

Za one koji žele da nastave sa VR iskustvom u Minecraftu, postoje i druge opcije. Modovi poput Vivecraft za Minecraft Java Edition i QuestCraft za vlasnike Quest uređaja i dalje nude mogućnost igranja u virtuelnoj realnosti. Iako ovi modovi nisu zvanično podržani od strane Mojanga, oni omogućavaju fanovima da nastave istraživanje blokastih svetova na način koji preferiraju.

Ova promena dolazi nakon što je u septembru objavljeno da će podrška za PlayStation VR takođe prestati u martu 2025. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading