NBA 2k23
Foto: Shutterstock/Shuttestock

Analitičar Mat Piskatela objavio je listu 10 najbolje prodavanih sportskih video igara, među kojima dominiraju košarkaške igre serijala NBA 2K i popularne američke fudbalske igre serijala Madden NFL.

Top-10 Najprodavanijih Sportskih Video Igara u SAD-u

Lista sportskih video igara sa najvećom prodajom izgleda ovako:

 

NBA 2K21

 

EA Sports College Football 25

 

NBA 2K23

 

NBA 2K22

Madden NFL 07

NBA 2K20

NBA 2K18

Wii Sports Resort

Madden NFL 08

NBA 2K17

Popularnost Sportskih Igara u SAD-u

NBA 2K serijal zauzeo je čak šest pozicija na listi, što pokazuje koliko su košarkaške igre omiljene u Americi. Takođe, Madden NFL igre posvećene američkom fudbalu zauzele su dve pozicije na listi.

Wii Sports Resort je jedina igra na listi koja ne pripada ni NBA ni Madden serijalu, ali je važno napomenuti da ona ne uključuje digitalnu prodaju, što bi moglo značiti da joj je pravo mesto na listi još više.

Fudbalske Igre i Globalna Lista

Zanimljivo je da fudbalske igre, koje su globalno među najpopularnijima, nisu dospele na ovu listu. To se može objasniti fokusom na američko tržište, gde su košarka i američki fudbal daleko popularniji. Međutim, na globalnoj listi najprodavanijih sportskih video igara, fudbalski naslovi kao što su FIFA ili PES često zauzimaju visoke pozicije, što je posebno izraženo u Evropi.

Lista najprodavanijih sportskih video igara u SAD-u pokazuje dominaciju NBA 2K i Madden NFL serijala. Za ljubitelje sportskih video igara, ova lista može poslužiti kao inspiracija za istraživanje igara koje su obeležile istoriju prodaje na američkom tržištu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading