ZA NAUK! Deka odao poštu deci koju su ubile NATO bombe
Foto: IG @Angie89bg

Slika deke koji se poklanja pred spomenikom Milice Rakić i svih žrtava jeste poklon svih nas i nosi poruku da ih ni naša deca ne smeju zaboraviti kao ni mi čak ni kada ostarimo kao ovaj gospodin.

Pod ruševinama od NATO projektila u Surdulici 27. aprila zauvek je zaustavljeno detinjstvo Miljane Milić (15), njenog brata Vladimira (12) i rođaka Miomira Mladenovića (14). Istog dana ubijena je Dragana Dimić (3), devojčica iz Lipljana. A, u Murinu, gde su utočište potražila deca iz Prištine, ubijeni su Julijana Brudar (10), Olivera Maksimović (12) i njihov rođak Miroslav Knežević (13).

Milica Rakić, Olivera Maksimović, Miroslav Knežević, Julijana Brudar, Sanja Milenković, Gordana Ignjatović, Milan Nikolić, Marko Roglić, Dalibor Tasić, Irena Mitić, Marko Simić, Milica Stojanović i Dragana Dimić, piše dnevnadozabeograda.com.

Spomenik “Nezaboravnik” koji su “Novosti” sa svojim čitaocima podigle u Tašmajdanskom parku, beleg je za svu nastradalu decu tokom 78 dana NATO bombardovanja. Spomenik je, svih proteklih godina, postao zborno mesto tuge.

Neki roditelji, koji su u proleće devedeset devete izgubili decu, i danas dolaze da nađu utehu ispred ovog spomenika u kome su, u liku Milice Rakić, imena svih naših Milica. A, stihovi upisani, na srpskom i engleskom, kao poruka i opomena, rekvijem su svim našim Milicama

Ovaj deka nije zaboravio da su i oni bili samo deca i da im je neko uskratio da odrastu, postanu nečije ljubavi, ostanu radost svojih roditelja i dožive sve svoje radosti zato im se poklonio u ime svih nas noseći poruku da ne smemo zaboraviti anđele nad nebom Srbije.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading