OD DEČKA SA ASFALTA DO NAJSJAJNIJE ZVEZDE! Emir Kusturica ga je prvi prepoznao i otvorio mu glumačka vrata, igrao je u brojnim filmovima, a nastradao je tragično!
Printscreeen You Tube

Jugoslovenska kinematografija pamti nekoliko ostvarenja koje godinama unazad prave razliku. Jedno od takvih je filmsko ostvarenje "Dom za vešanje".

Davor Dujmović ostaće upamćen kao Perhan iz filma Dom za vešanje, ali i po ulogama u Top listi nadrealista. 

Ulogu koja je obeležila njegov kratki život dobio je slučajno. Išao je u drugi razred muzičke škole i nakon nastave odlazio je do oca koji je radio na pijaci Markale.

Jednom prilikom je svratio na sok u obližnji restoran, u kojem su bili Emir Kusturica i njegov asistent, koji je pitao Davorovog oca može li njegov sin da učestvuje na audiciji za film "Otac na službenom putu". On je pristao, a ispostavilo se da je Davor savršen za ulogu Mirze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Filmofilijak (@filmofilijak)

Ne čudi, što je krenuo ne tako tipičnim glumačkim putem. Za života je isticao da nikada nije želeo da upiše Akademiju, a svako ko ga je ikada gledao na filmskom platnu, znao je da to samopouzdanje nije banalno.

Svoj glumački i životni put završio je 31. marta 1999. godine kada je izvršio samoubistvo.

Početkom nesrećnih devedesetih godina, tvrdilo se iz njegovog okruženja, da je postao heroinski zavisnik. Nekoliko puta je pokušao da se leči, ali bezuspešno.

- Ono što donosi heroin ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. U početku je bilo "ja sam mal' pa sam radoznal', ali radoznalost se u ovom slučaju plaća ovisnošću - brojni mediji svojevremeno su preneli Davorovu izjavu.

DA LI PREPOZNAJETE PEVAČICU SA FOTOGRAFIJE! Zvali su je srpska Samanta Foks, bila je deo rijalitija, a proglašena je i misicom

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading