Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Ivan Meštrović je zvanično započeo svoju umetničku karijeru u Parizu februara prošle godine, gde je imao uspešnu samostalnu izložbu u kulturnom prostoru „Icicle“, smeštenom u kultnoj aveniji George V. Tom prilikom predstavio je svoju seriju „EGG“ u 10 jedinstvenih - jednakih u obliku, veličini i proporciji - komadi koji su prikazali njegovu viziju zbirke umetnosti kojom nastoji dati počast geologiji naše planete, te retkim i dragocenim resursima koje čovečanstvo uspeva oblikovati i kontrolisati. Na temelju zagonetnog oblika „69g“, simbola stvaranja, rođenja i zaštite za većinu civilizacija širom sveta.

Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost

Foto:Ivan Mestrovic na sopstvenoj izlozbi u Pragu

 

Inače, Ivan stvara u svojim studijima, koje naziva „Mestrović Artlab“, smeštenim između Ujedinjenih Arapskih Emirata, Mađarske i Monaka, mesta za koja kaže gde može izmišljati i praviti koncepte dela koja pomiču granice fizike. Njegov inicijalni rad „Monumental Series“ predstavlja njegov najveći trud do danas i uskoro će biti predstavljen u Dubaiju.

Nakon pariske izložbe, Meštrovićeva prva serija je vrlo zapažena u svetu moderne umetnosrti, što je rezultiralo partnerstvom sa čuvenom galerijom Eden koja je prisutna u Njujorku, Londonu, Majamiju, Aspenu, Dubaiju i Mikonosu.

Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost

Foto: Ivan Mestrovic sa suprugom Katarinom Katanecevic 

Takvo partnerstvo omogućilo mu je u Dubaiju stalnu postavku u The Dubai Mallu kao i na Mikonosu gde je njegova umetnost bila deo ekskluzivne letnje izložbe Nammos Village, te u Londonu - gde je imao zapaženo predstavljanje tokkom London Art Weeka. Talas uspeha koji ovaj umetnik postiže se nastavio sjajnom izložbom u Praškom dvorcu, u češkoj prestonici krajem januara ove godine. Ova izložba je izazvala veliku medijskui pažnju tamošnje sedme sile, od lokalnih dnevnih novina do čuvenog Forbsa.

Savremeni umetnik Ivan Meštrović svojom izložbom oduševio češku javnost

Foto:Izlozba “EGG” Ivana Mestrovica u Praskom dvorcu

Ivan Meštrović je rođen 1979. godine u Hrvatskoj, Meštrović je uspešni preduzetnik koji je osim biznisa, uvek imao velika inetresovanja za muziku. Sport i arhitekturu. Najviše je sebe, ali i vreme za umetnost pronašao tokom pandemije 2020. godine, naime, iskoristio je globalnu zatvorenost kako bi razmislio i posvetio se strasti koju je držao predugo: konceptualnoj umetnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading