ALO INTERVJU Glumica Mirka Vasiljević: Neiskrenost me uvek izbaci iz takta
Foto: ATA IMAGES

Lepa i šarmantna Mirka Vasiljević je počela da glumi kao dete, a danas je među najpopularnijim glumcima. Prvi put smo je gledali u hit filmu „Mi nismo anđeli“, a od tada su se nizale uloge u serijama, među kojima su „Ljubav, navika, panika“ i „Miris kiše na Balkanu“. Dok snima četvrtu sezonu popularne serije „Urgentni centar“, gledamo je kao jednu od voditeljki emisije „Svadba iz mog kraja“ na RTS. U pauzi između snimanja serije i porodičnih obaveza, popričali smo o novoj ulozi i o porodici.

Ekipi serije „Urgentni centar“ ste se priključili na snimanju četvrte sezone. Kako ste se uklopili?

- Svake sezone u „Urgentni centar“ dolaze novi likovi i mislim da je to dobro da se ono što je već kvalitetno osveži nečim novim, dobije neku novu energiju. Za 20 godina koliko sam u ovom poslu imala sam priliku da sarađujem sa mnogo kolega, pa na snimanjima često imam priliku da sretnem ljude sa kojima sam već radila, ali i da upoznam mlade kolege i obogatim svoj život novim ljudima.

Kakav lik igrate u toj seriji?

- Igram medicinsku sestru koja ima zanimljiv i poslovni i privatni život, uspone i padove i hrabro se bori sa svim tim. Drago mi je što mi uloga nije bazirana samo na poslu tog lika i što nije većina scena samo u operacionoj sali, nego imam i životne scene u urgentnom centru i van njega. Imala sam mogućnost da kreiram tu osobu od ujutru, kada ustane, do uveče, kada legne.

ALO INTERVJU Glumica Mirka Vasiljević: Neiskrenost me uvek izbaci iz takta

 

 

Kako ste se pripremali za ulogu?

-  U ovoj seriji mi je zanimljivo to što nije samo reč o odnosima, na primer, između muža i žene, ljubavnika, kolega, već ima mnogo doktorskih tema, pa sam naučila važne stvari. Kada radimo scenu traume ili operacije doktor nam prvo objasni kako se drži neki instrument, aparat, gde treba da se raseče telo i slično, da bi sve bilo uverljivije. Tako da sam proširila znanje i u tom smislu.

Od početka karijere igrate s bardovima našeg glumišta. Šta ste od njih naučili?

- Oduvek sam bila otvorena i za kritiku i za pohvalu jer ukoliko osećam da osoba ima dobru nameru, to znači da ću ja biti bolja. Sve što su mi kolege govorile i danas imam u glavi kada glumim. Recimo, Nikola Kojo mi je rekao da nije važan kvantitet nego kvalitet serija koje radiš. Seka Sablić je isticala da su dikcija i razumljiv govor veoma bitni, a Ljubiša Samardžić me je naučio kakvim glasom treba glumiti u pozorištu, a kakvim ispred kamere. Imala sam sreću da sam radila sa ljudima koji su nesebično delili profesionalne savete i pružali mi podršku.

Da li možete da izdvojite neku ulogu kao najdražu?

- Ne mogu. Svaki projekat je došao u određenom periodu mog života i svaka uloga je obeležila taj period. Svim tim likovima sam udahnula život i omogućila da ostanu u srpskoj kinematografiji.

ALO INTERVJU Glumica Mirka Vasiljević: Neiskrenost me uvek izbaci iz takta

 

 

Gledamo vas i kao voditeljku emisije „Svadba iz mog kraja“  na RTS. Koji svadbeni običaj vas je iznenadio?

- Volim svadbe jer su same po sebi atrakcija. Mnogi običaji koje sam videla širom Srbije su mi bliski, ali ima i onih za koje nisam znala. Jedna svadba je bila podeljena tako da u prvom delu budu samo mladoženjini gosti, a tek kasnije su došli mladini. Neobično mi je bilo kada sam videla kako se pogača nosi od gosta do gosta, a oni je kite novcem, kao i kada se čita iz sveske ko je koliko novca dao mladencima.

Da li ste videli nešto što ćete primeniti na svom venčanju?

- Uvek kada je vesela atmosfera i igraju svi od sedam do 77 godina, kažem da bih volela takvu svadbu jer je to ono što se zapamti. Kao i svaka žena primećujem detalje, lepu dekoraciju, ali kada sve prođe, niko se ne seća kakve su bile salvete ili mašne, već kakva je bila atmosfera.

Imate četvoro dece. Kako postižete sve?

- Mi smo želeli veliku porodicu i imali smo sreću da je stvorimo. Ali važno je da postoji dobra organizacija i da se poštuje. Treba da se zna ko šta radi, kada, kako. Tada, i ako dođe do promena, lakše se prevazilaze. Troje dece su sada veliki i mogu neke stvari sami da odrade, a četvrto je beba, pa nam je u tom smislu lakše. I mi smo zreliji i iskusniji, pa na drugačiji način uživamo u roditeljstvu.

ALO INTERVJU Glumica Mirka Vasiljević: Neiskrenost me uvek izbaci iz takta

 

 

Kada bi trebalo deci da date jedan savet o životu, šta biste im rekli?

- Verovatno bi ta rečenica imala mnogo zareza. Da budu savesni, da rade na sebi i trude se da idu pravim putem, da će sve proći, i ono lepo i manje lepo, pa i ako naprave grešku, proći će, ali da se trude da je ne ponove.

Šta na poslu može da vas izbaci iz takta, a šta privatno?

- Što se tiče posla, smeta mi promena dogovora i loša organizacija, jer tada trpi moj privatni život, a ne želim da trpi ni jedna ni druga strana. Privatno me izbaci iz takta najčešće neiskrenost, jer može da poremeti mnogo stvari - odnos, budućnost.

Na koju svoju osobinu ste ponosni, a šta biste kod sebe promenili?

- Ponosna sam na to što mogu više stvari da radim odjednom. To mi pomaže da porodicu organizujem da dobro funkcioniše. Promenila bih reagovanje na prvu loptu, ali što sam starija znam da to nikome ne može da donese dobro, pa brojim sve duže u sebi pre nego što odreagujem.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading