biblija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Evo tri greha koja se prema Bibliji smatraju najtežim i neoprostivim.

1. Svesno protivljenje istini

Jedan od najtežih grehova u hrišćanskom učenju je svesno protivljenje istini. Fariseji i književnici su često navedeni kao primer ovakvih grešnika, jer su se oštro i dugo protivili Isusu Hristu. Iako su bili svedoci njegovih čuda, oni su ga optuživali za magiju i klevetali ga da dela uz pomoć đavola.

Njihovo odbijanje da priznaju Hristovu božansku prirodu i njihova uloga u njegovom raspeću smatraju se ozbiljnim grehom protiv Duha Svetoga.

AKO STE PRAVI VERNIK, NIKADA NEĆETE URADITI OVE TRI STVARI Evo koji grehovi su prema Bibliji neoprostivi!

foto: churchofjesuschrist.org

 

2. Očajanje koje vodi u samoubistvo

Bog se u Bibliji opisuje kao ljubav (1Jov 4,8), i njegova milost je beskonačna. Međutim, samoubistvo se vidi kao znak nepokajanja i očajanja. Prvi čovek koji je izvršio samoubistvo u Bibliji bio je Juda Iskariotski, koji se obesio nakon što je izdao Hrista. Juda se nije pokajao za svoj greh, i time se uskratio za mogućnost oproštaja.

Hrišćansko učenje naglašava da je pokajanje ključ za povratak Bogu, dok je samoubistvo čin kojim se osoba trajno udaljava od Božije ljubavi i milosti.

3. Lažno pouzdanje u milost Božiju

Sveti Teofan Zatvornik je pisao o grehu lažnog pouzdanja u Božiju milost. Ovaj greh se javlja kada osoba veruje da može nastaviti sa grešnim životom, oslanjajući se na milost Božiju bez iskrenog pokajanja i promene života.

Takvi grešnici poriču pravedan Božiji sud i veruju da mogu odložiti pokajanje za kasnije, često za starost. Oni se zavaravaju misleći da ih Božija ljubav oslobađa odgovornosti za njihove grehe, što je velika zabluda.

AKO STE PRAVI VERNIK, NIKADA NEĆETE URADITI OVE TRI STVARI Evo koji grehovi su prema Bibliji neoprostivi!

Tanjug/Ap

 

Hrišćanska teologija naglašava važnost iskrenog pokajanja i suočavanja sa sopstvenim grehovima.

Pravi vernici se trude da izbegnu ove teške grehe, jer razumeju da je Božija milost dostupna samo onima koji se iskreno kaju i teže duhovnoj obnovi.

Razumevanje i priznavanje ovih grehova može pomoći vernicima da ostanu na putu pravde i istine, u skladu sa učenjem Biblije.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading