treći trg
Foto: Shutterstock/Alo!/EU u Srbiji

Projekat "Reader's exchange" realizuje SE već drugu godinu uz podršku "Kreativne Evrope". On obuhvata objavljivanje deset knjiga evropskih pisaca, od čega su osam savremene proze na srpski jezik i dve knjige mladih pesnika sa srpskog jezika na nemački.

Pesnik i izdavač Dejan Matić rekao je o projektu:


- "Treći trg" je osnovan pre dvadeset godina i u fokusu naše organizacije su savremena poezija i proza. Zadnjih godina imamo strateškog partnera, udruženje "Srebrno drvo" sa kojima realizujemo većinu izdavačkih projekata i sa kojima sarađujemo na projektima podržanim od strane "Kreativne Evrope" - kaže Matić.

treći trg

Alo!/EU u Srbiji

 


Na ovaj način se u Srbiji predstavljaju visoko kvalitetna dela različitih zemalja, dok naši autori dobijaju priliku da se njihovi glasovi čuju i van nacionalnih granica.


- Jedan od važnih aspekata ovog projekta jeste i čitalačka radionica "Reader's exchange" gde smo preko javnog poziva angažovali preko 35 čitateljki koje su imale prilike da svako prevedeno delo pročitaju pre objavljivanja i zatim da tokom radionica napišu kratke blurbove odnosno prikaze tih knjiga - otkriva Matić.

treći trg

Alo!/EU u Srbiji

 


Dok "Treći trg" nastavlja da istražuje i predstavlja raznolikost evropske književnosti, posebna pažnja se posvećuje aktuelnim delima, pa čitaoci imaju priliku da otkriju neke od najuticajnijih pisaca i pesnika savremene književnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading