Perhan dom za vešanje
Foto: Printscreen/www.youtube.com/printscreen

Rođen u Sarajevu, Davor je odrastao u siromašnoj porodici sa željom da svira klavir. Zbog nedostatka instrumenata, vežbao je noću u školi zahvaljujući pomoći čistačice.

Njegov ulazak u svet filma dogodio se neočekivano kada su ga Emir Kusturica i njegov asistent primetili dok je posetio obližnji restoran.

Pozvali su ga na audiciju za film "Otac na službenom putu", u kojem je briljirao i osvojio publiku. Film je osvojio Zlatnu palmu u Kanu, što je Dujmoviću donelo veliku slavu.

Nakon ovog uspeha, pokušao je da upiše filmsku akademiju, ali nije uspeo. Ipak, to ga nije sprečilo da nastavi glumačku karijeru.

Sa 18 godina postao je glavna zvezda u filmu "Dom za vešanje" Emira Kusturice, gde je igrao ulogu Perhana, koja mu je donela još veću popularnost.

Perhan dom za vešanje

www.youtube.com/printscreen

 

Iako su ga mnogi poredili sa velikim glumcima poput Dastina Hofmana, Dujmovićev život krenuo je nizbrdo kada se početkom devedesetih navukao na heroin. Ova zavisnost mu je donela mnoge probleme, a pokušaji da se izleči nisu bili uspešni.

Rat u bivšoj Jugoslaviji ga je odveo u Beograd, gde je snimio još nekoliko filmova, uključujući i "Podzemlje" Kusturice.

Nažalost, borba sa heroinom, alkoholizmom i depresijom dovela ga je do tragičnog kraja. Davor Dujmović izvršio je samoubistvo 31. maja 1999. godine u Novom Mestu, Sloveniji, gde je živeo sa tadašnjom devojkom.

Njegova talentovana gluma i nezaboravne uloge ostaju trajno u sećanju ljubitelja filma, dok njegova tragična sudbina služi kao podsetnik na krhkost ljudskog života i borbu sa zavisnostima.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Potpuni fokus i pogled u daljinu: Ðoković deluje nikad spremnije za zlato! #novakdjoković #alo #fypシ゚viral #fypシ #alodnevnenovine #alonovine #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading