otac arsenije
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Njegova poruka naglašava značaj smirenja kao ključnog ideala koji je Hristos doneo, dok upozorava na opasnost od Luciferove obmane koja se često manifestuje kroz gordost, laž i želju za dominacijom nad drugima.

Smirenje, kako monah objašnjava, nije samo povlačenje u poniznost, već i iskreno priznavanje svojih ograničenja i slabosti.

Kroz smirenje, čovek se približava Bogu i otvara svoje srce za ljubav prema svim ljudima.

Nasuprot tome, Luciferova obmana vodi čoveka ka tome da neprestano teži da bude iznad drugih, čak i ako to zahteva laž ili prevaru.

Monah Arsenije

www.youtube.com/Dok anđeli spavaju

 

Monah Arsenije takođe govori o porodičnim prokletstvima, naglašavajući da, iako nisu direktna posledica greha potomaka, posledice prvorodnog greha i zla koje su preci činili mogu se odraziti na potomstvo.

To prokletstvo može rezultirati time da demonske sile preuzmu vlast nad onima koji su ranjivi i osetljivi, odvodeći ih putem kriminala i zla.

Međutim, monah nudi nadu, ističući da Bog nikada neće dopustiti Luciferu da prevari čoveka ukoliko on to sam ne dopusti. Kroz ljubav, smirenje i duhovno obrazovanje, čovek može prevazići te prepreke i otvoriti svoje srce za Hrista.

Njegov govor je poziv na duhovno pročišćenje, na vraćanje veri i ljubavi među ljudima, kao i na prepoznavanje moći čuda koja su, kako on veruje, i dalje moguća, posebno kroz istinsko duhovno predanje Bogu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading