poruke patrijarha Pavla
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Телевизија Храм

Patrijarh Pavle, zbog svoje skromnosti i istinoljubivosti, bio je poštovan i smatran za svetog čoveka. Njegove mudre reči i dela ostavile su neizbrisiv trag u srcima mnogih ljudi.

Tokom njegovog života, brojni sveštenici i monasi imali su čast da razgovaraju s njim, ali retko kome se poveravao kada je reč o budućnosti i događajima koji bi mogli zadesiti svet.

Na Kosovu, monah Jovan Sinđelić i danas čuva tajne spise patrijarha Pavla.

Ti dokumenti se redovno premeštaju zbog bezbednosnih razloga i trenutno se nalaze u Pećkoj Patrijaršiji.

Samo nekoliko ljudi, koje je patrijarh odredio, ima pristup tim dokumentima, koji sadrže važne informacije o budućnosti.

U dokumentima koji se čuvaju, patrijarh Pavle je navodno predvideo da će Srpska pravoslavna crkva u poslednjim danima doći u ozbiljnu krizu, gubeći poštovanje i uticaj među vernicima.

poruke patrijarha Pavla

www.youtube.com/Телевизија Храм

 

Monah Jovan, koji je sada već u poznim godinama u razgovoru sa novinarom Aleksandrom Restakom, tvrdi da u jednom delu dokumenta stoje reči patrijarha Pavla u kojima on upozorava na konačne dane sveta, barem onakvog kakvog ga poznajemo.

Patrijarh Pavle je upozorio da će ateizam i moderan način života postati dominantni, što će dalje oslabiti veru.

Takođe, patrijarh je predvideo da će u Evropi doći do udara na hrišćanstvo, uključujući i katolike, i da će masovno naseljavanje islamista označiti početak verskih sukoba.

Patrijarh je ostavio čak i precizne mape koje predviđaju rute dolaska migranata iz ratom pogođenih zemalja poput Sirije, Iraka i Avganistana u Evropu.

U pismima se navodi i da će Kosovo biti vraćeno Srbiji, jer će Albanci iz nekog razloga više neće hteti. 

Na kraju, Patrijarh Pavle je predvideo da će Srbija i Rusija napraviti konačnu podelu teritorija na Balkanu, završivši kao pobednici u budućem sukobu.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading