IZLOŽBA Volimo prirodu ko što ona voli nas
Foto: Goran Šarenac

Slike su zanimljive posetiocima i ljubiteljima prirode jer su najviše rađene na drvetu, a takođe i na platnu. Drvene površine su obrađene tako da sačuvaju svoj prirodni oblik (šare, čvorići, pukotine…), a oplemenjene slikama životinja. Oslikane su uljanim bojama kako na drvetu tako i na platnu. Sove su začetnice ove izložbe jer sam od njih krenula kada je drvo u pitanju, jer je to njihovo prirodno stanište. Kada odredim drvenu površinu (breza, javor, hrast) dobijem inspiraciju koja bi to životinja bila idealna za slikanje i naravno prednost dobiju sove. Preko 300 vrsta sova i svaka je lepa na svoj način, a sebi sam zadala cilj da ću svaku naslikati i ulepšati nečiji dom. Pogotovo jer su mudre, pametne i donose sreću.

IZLOŽBA Volimo prirodu ko što ona voli nas

Foto: Goran Šarenac

 

Vlasnici kućnih ljubimaca najviše vole njihov portret kada uradim, jer on je njihova uspomena i sećanje na provedene zajedničke trenutke. A pogotovo za poklone svojim prijateljima. U saradnji sa Pet TV „Friendly“ emisijom poklanjamo u svakoj njihovoj emisiji po jednu moju sliku sa motivom životinje. A najveće zadovoljstvo mi je to što kao voditelj imam čast da upoznam dobitnike, popričam sa njima uz kafu, snimim sjajne kadrove sa njihovim kućnim ljubimcima.

IZLOŽBA Volimo prirodu ko što ona voli nas

Foto: Goran Šarenac

 

Ovom izložbom želim prvenstveno da naglasim da je priroda - najlepša, najvažnija, ona nas je stvorila, mora da se čuva… A vama, dragi moji, ostavljam slobodnog prostora da razmislite i nastavite niz.

Čuvajmo prirodu jer ona čuva nas. Za buduće generacije budimo primer zdravog razuma i pokažimo svojim primerom. Pomozimo prirodi, čoveku i životinjama jer naše malo njima puno znači.
Moje slike možete pogledati uživo do kraja avgusta u „Passengers“ bar - Zidovi na dar, ul. Simina 5, Beograd ili na Instagramu iva_freelance_artist – kaže autorka Ivana Varničić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading