Pas pliva u vodi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 

Pripreme za plažu - Krema za sunčanje je važna za pse na moru, ali i u planinama! Namažite ga bar 30 minuta pre izlaganja suncu. Jako je važno da kremu za sunčanje nanesete na područja gde ima manje krzna, dakle pseći nos i uši (pogotovo ako su uši uspravne), te na stomak i prepone ako pas voli da leži na leđima.

Škola plivanja - U grupu pasa koji ne vole vodu i plivanje spadaju rase koje imaju kratke noge i masivnu glavu s kratkom njuškom (baset, jazavičar, francuski i engleski buldog, mops). Ukoliko se vaš pas boji vode, nikako ga ne bacajte u vodu jer ćete time postići kontraefekat. Da bi vaš pas stekao sigurnost, možete za početak da ga držite u naručju, kao bebu, a svaki pomak nagradite.

Pas pliva u vodi

Foto: Shutterstock

 

 

Rekreacija - Za one koji nemaju strah od vode, preporučljivo je kupanje i plivanje jer je odlična rekreacija. Ipak,  ako je more prehladno ili ako je vetar jak, postoji rizik da se pas prehladi ili da dobije upalu pluća. Neretko se dešava da se ljubimac naguta slane vode i da od toga dobije proliv ili počne da povraća pa imajte spremnu medicinsku hranu koje se koristi za probavne smetnje.

Koža i dlaka nakon kupanja - Ako psa svaki put nakon kupanja u moru isperete slatkom vodom, ne bi trebalo da dođe do problema s kožom ili dlakom. Međutim, posle čestog kupanja i ispiranja slatkom vodom kod većine pasa koža i dlaka dobiju intenzivan miris (kao kada pokisnu).

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading