Osuđen ruski oficir
Foto: Printscreen/Printscreen

Pas po imenu Nugi, uginuo je nakon što ga je vlasnica previše hranila, a veterinari su se šokirali kada su ga stavili na vagu.

Nugi, bio je težak 53.7 kg kada je spašen u oktobru 2021. – nakon što ga je bivša vlasnica hranila sa osam do deset komada piletine dnevno, uz keks za pse. Bio je toliko podgojen da nisu mogli da čuju otkucaje srca stetoskopom zbog masnoće.

Naime, ovaj bizarni slučaj dogodio se u Južnom Oklandu, a sud je osudio vlasnicu Nugija na dva meseca zatvora i naredio joj da plati kaznu od 1.222 novozelandskih dolara. Takođe joj je zabranjeno posedovanje pasa na godinu dana, prema saopštenju Kraljevskog novozelandskog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA) od 24. jula, piše NZ Herald.

Hranila ga sve dok nije videla da ne može da ustane

- Nugi je bio drastično prehranjen i, umesto da potraži pomoć ili promeni ponašanje, njegova vlasnica je nastavila da ga hrani sve dok se nije jedva kretao. To je neprihvatljivo - rekao je Tod Vestvud, izvršni direktor SPCA.

Kada su Nugija odveli policajci, morao je tri puta da stane kako bi došao do daha. Najtužnije je što je hodao svega deset metara, od svoje kuće do automobila kojim je odvezen veterinaru. Izgledalo je kao da će ga noge izdati, jer nisu mogle da nose težinu njegovog tela. No, nije to sve: imao je preduge nokte od nekretanja, koje mu vlasnica nije sekla, rane na stomaku i nogama pa i konjunktivitis. Bio je kompletno zanemaren.

Nugi je proveo dva meseca u skloništu za životinje koje vodi SPCA, gde je izgubio 8,9 kg. No, iznenada je umro zbog akutnog krvarenja od nspuknućs mase na jetri. Obdukcija je otkrila daljnje zdravstvene komplikacije, uključujući bolesti jetre i Cushingovu bolest.

- Nugi je bio jedna od najdebljih životinja koje smo ikada sreli. Bio je toliko ogroman da je jedva mogao da hoda i očito je patio zbog značajne težine koju je nosio. Nažalost, svakodnevno vidimo životinje koje su izgladnele ili pothranjene, ali jednako je srceparajuće videti bespomoćnu životinju koja je ozbiljno podgojena - dodao je Vestvud.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading