Šimpanza Travis
Foto: Printscreen/www.youtube.com/Final Affliction

Ruska porodica Berberov udomila je lavove kao kućne ljubimce. Prvi lav, nazvan Kralj, bio je poznat po svojoj umiljatosti i dobroj naravi.

Nakon njegove smrti, porodica je nabavila novog lava, Kralja Drugog, u nadi da će ponoviti uspeh s prethodnim ljubimcem. Međutim, Kralj Drugi se ponašao vrlo drugačije.

Jednog dana, lav je pokazao agresivno ponašanje koje je dovelo do tragedije. U napadu, lav je teško povredio Ninu Berberovu i ubio njenog 14-godišnjeg sina Romana.

lav

www.youtube.com/Wonderbot Animals

 

Policija je intervenisala i ubila lava, kao i pumu koja je bila u porodici. Ovaj tragični događaj naglašava rizike povezane s udomljavanjem opasnih divljih životinja i potrebu za oprezom i razumevanjem njihovih prirodnih instinkata.

Sandra Herold je imala šimpanzu po imenu Travis, koju je tretirala kao člana porodice. Ova šimpanza je bila obučena kao ljudski član porodice, uključujući vožnju bicikla i nošenje ljudske odeće.

Međutim, Travis je pokazivao sve više znakova svoje divlje prirode, što je Sandra ignorisala.

Šimpanza Travis

www.youtube.com/Final Affliction

 

Travis je 2009. godine brutalno napao Sandrinu prijateljicu, Čarlu Neš, nanoseći joj teške povrede. Sandra je pokušala da zaustavi napad, koristeći lopatu i kasnije mesarski nož, ali je šimpanza već bila uverena u svoj napad.

Policija je bila primorana da ubije Travisa kako bi zaustavila napad. Čarla Neš je preživela, ali je morala da se podvrgne brojnim estetskim operacijama kako bi se oporavila od povreda.

Ove priče služile su kao tragični primeri koliko udomljavanje divljih životinja može biti opasno, bez obzira koliko se trudili da ih prilagodimo ljudskom načinu života.

Tretiranje divljih životinja kao kućnih ljubimaca može dovesti do nepredviđenih i ozbiljnih problema, jer njihova prirodna ponašanja često ne mogu biti potpuno potisnuta ili prepravljena.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading