jabuke
Foto: Shutterstock

Jabukovo sirće je postalo jedan od omiljenih prirodnih tretmana za poboljšanje zdravlja, posebno tokom prazničnih dana kada je varenje često opterećeno bogatom hranom.

Piti razblaženo jabukovo sirće pre jela može značajno pomoći u prevenciji taloženja masnoća i olakšati probavu.

Među poznatim ličnostima koje se kunu u koristi ovog sirćeta je i Viktorija Bekam, koja ga koristi za ubrzanje metabolizma i čišćenje tela od masnoća.

Stručnjaci potvrđuju da jabukovo sirće donosi brojne zdravstvene koristi, među kojima su poboljšanje varenja, smanjenje nivoa šećera u krvi, smanjenje holesterola i triglicerida, kao i borba protiv slobodnih radikala.

Takođe, može doprineti mršavljenju, jer povećava osećaj sitosti.

jabuke

Foto: Shutterstock

 

Priprema ovog napitka je jednostavna. U čašu od 250 ml mlake vode dodajte jednu kašičicu jabukovog sirćeta i dobro promešajte. Popijte ovaj napitak ujutro ili pre jela za maksimalne rezultate.

Jabukovo sirće, iako kiselo, zapravo ima bazno dejstvo u organizmu i može pozitivno uticati na varenje i zdravlje celog organizma.

Osim što poboljšava rad probavnih organa, bubrega i kože, sirćetna kiselina iz jabukovog sirćeta pomaže u lakšem varenju hrane, sprečava refluks, nadutost i gasove, te umiruje gorušicu.

Preporučuje se piti ga u kombinaciji sa medom, jer med posjeduje antiupalna svojstva koja dodatno poboljšavaju efekat. 

Za decu i odrasle, ovaj prirodni napitak može biti pravi saveznik za zdravlje, a dovoljna je i samo jedna jabuka dnevno, kako bi se obezbedile mnoge hranljive materije za optimalno funkcionisanje organizma.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading