KAKO VAŠE PONAŠANJE UTIČE NA USLUGU U RESTORANU Šta konobari primećuju i koliko je to važno?
Kada uđete u restoran, verovatno primetite ljubaznost konobara, ambijent i kvalitet hrane, ali konobari takođe procenjuju goste.
Posmatraju kako reagujete kada se predstavljaju, da li uspostavljate kontakt očima i kako se ponašate prema drugima za stolom.
Ovi detalji pomažu konobarima da procene kakav gost možete biti i koliko pažnje ćete zahtevati.
Na primer, konobari obraćaju pažnju na to kako naručujete, jer traženje nerealnih izmena, poput zamene jeftinog sastojka skupim, može biti problematično.
Takođe, deljenje računa na više delova ili neuredno upravljanje vremenom (kao što je dolazak pred zatvaranje) može izazvati frustraciju.
Iako izgled gostiju ne govori puno o njihovom ponašanju, najvažnija stvar za konobare je poštovanje.
Ako se prema njima ponašate s obazrivošću, to će doprineti boljoj usluzi i iskustvu u restoranu.
Konobari rade naporno i žele da gosti pokažu poštovanje, jer to doprinosi pozitivnoj atmosferi i boljem odnosu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)