konobar
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Kada uđete u restoran, verovatno primetite ljubaznost konobara, ambijent i kvalitet hrane, ali konobari takođe procenjuju goste.

Posmatraju kako reagujete kada se predstavljaju, da li uspostavljate kontakt očima i kako se ponašate prema drugima za stolom.

Ovi detalji pomažu konobarima da procene kakav gost možete biti i koliko pažnje ćete zahtevati.

Na primer, konobari obraćaju pažnju na to kako naručujete, jer traženje nerealnih izmena, poput zamene jeftinog sastojka skupim, može biti problematično.

konobar i gosti

Foto: Shutterstock

 

Takođe, deljenje računa na više delova ili neuredno upravljanje vremenom (kao što je dolazak pred zatvaranje) može izazvati frustraciju.

Iako izgled gostiju ne govori puno o njihovom ponašanju, najvažnija stvar za konobare je poštovanje.

Ako se prema njima ponašate s obazrivošću, to će doprineti boljoj usluzi i iskustvu u restoranu.

Konobari rade naporno i žele da gosti pokažu poštovanje, jer to doprinosi pozitivnoj atmosferi i boljem odnosu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)