KAKO VAŠE PONAŠANJE UTIČE NA USLUGU U RESTORANU Šta konobari primećuju i koliko je to važno?

Kada uđete u restoran, verovatno primetite ljubaznost konobara, ambijent i kvalitet hrane, ali konobari takođe procenjuju goste.
Posmatraju kako reagujete kada se predstavljaju, da li uspostavljate kontakt očima i kako se ponašate prema drugima za stolom.
Ovi detalji pomažu konobarima da procene kakav gost možete biti i koliko pažnje ćete zahtevati.
Na primer, konobari obraćaju pažnju na to kako naručujete, jer traženje nerealnih izmena, poput zamene jeftinog sastojka skupim, može biti problematično.

Foto: Shutterstock
Takođe, deljenje računa na više delova ili neuredno upravljanje vremenom (kao što je dolazak pred zatvaranje) može izazvati frustraciju.
Iako izgled gostiju ne govori puno o njihovom ponašanju, najvažnija stvar za konobare je poštovanje.
Ako se prema njima ponašate s obazrivošću, to će doprineti boljoj usluzi i iskustvu u restoranu.
Konobari rade naporno i žele da gosti pokažu poštovanje, jer to doprinosi pozitivnoj atmosferi i boljem odnosu.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)