Tri namirnice koje uvedete u svoju ishranu mogu ubrzati starenje kože i trebalo bi ih izbegavati ili konzumirati umereno. Neuronaučnik Robert W. B. Lav objašnjava da određene namirnice izazivaju veću upalu u organizmu, što može biti povezano sa problemima poput ekcema, psorijaze i akni.
Savetuje se da izbegavate:
Roštilj – Meso pripremljeno na roštilju povećava nivo AGE (naprednih glikacijskih krajnjih produkata), što izaziva upalu, jedan od glavnih uzroka starenja kože. Takođe, sos za roštilj sadrži rafinisani šećer, koji dodatno pogoršava situaciju.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Rafinisan šećer – Podiže nivo insulina i glukoze u krvi, povećava upalu i može ubrzati starenje kože. Osim toga, povećava rizik od dijabetesa tipa 2 i Alchajmerove bolesti.
Pržena hrana – Sadrži ugljene hidrate koji podižu insulin i izazivaju upalu, a nezdrava biljna ulja dodatno pogoršavaju štetne efekte. Zdravija alternativa je priprema hrane u fritezi na vruć vazduh uz maslinovo ulje.
Ove namirnice mogu doprineti problemima poput bora, ekcema i psorijaze, pa je preporučljivo izbegavati ih radi očuvanja mladalačkog izgleda kože.
Bonus video: