"PRVO SE POČINJE SA ŽELUCEM I CREVIMA": Pravilno čišćenje tela na ruski način otkanja sve toksine iz tela
Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Čišćenje organizma na ruski način i to svakog organa pojedinačno. Moguće je da je baš to idealno za nas. Sakupljeno je u knjigi Božja apoteka, a blagoslovio sve recepte počivši patrijarh moskovski i cele Rusije Aleksej II i ne postoji nijedan razlog da to ne probmo.

Prvo se počinje sa čišćenjem želuca i creva. Otrovi i toksini se skupljaju u crevima pa ih treba izbaciti. Pored čišćenja creva, svaki dan, tokom jedne do dve nedelje, preporučuje se da se ujutru i uveče pojede jedan čenj belog luka. U ishranu se uvodi kaša, mekinje, sveže voće i povrće i poštuje pravilo da proteinske proizvode jedete odvojeno od ugljenih hidrata.

Rusi koriste za čišćenje creva krompir i kefir. Jedan dan u nedelji obavezno treba pojesti samo šest nevelikih pečenih krompira i pola litra kefira ili kiselog mleka koje sadrži kefirove gljivice.     

Creva se mogu čistiti i travama: 10 grama trave ruse i po 20 grama hajdučke trave, kamilice i kantariona preliti prokuvanom vodom. Tokom dve nedelje uzimati dve čaše dnevno.

Takođe, mogu se izmešati, u jednakim proporcijama, preslica, kukuruzna svila, sporiš, cvetovi nevena. Uzeti jednu supenu kašiku smese, preliti sa dve čaše vrele vode, kuvati dva minuta, a onda staviti da odstoji 30 do 40 minuta, pa procediti. Uzimati tri puta dnevno po pola čaše pre jela. Tretman traje tri nedelje, potom se napravi pauza od nedelju dana, a onda se kompletan tronedeljni kurs ponovi.

Čišćenje organizma na ruski način suvim kajsijama takođe je vrlo efikasno. U teglu od jednog litra staviti 10 komada suvih kajsija, preliti sa litrom kuvane vode, pa ostaviti da odstoji tokom noći. Sledećeg dana na prazan želudac popiti pola čaše napitka.

Ostatak popiti tokom dana. Tretman traje najmanje 21 dan. Hraniti se kao u vreme posta.

Čišćenje krvnih sudova

Ruski travari preporučuju da se krvni sudovi čiste limunom i mlekom tokom dve nedelje. Potrebno je tri limuna i jedan litar mleka. Ujutru, na prazan želudac, popiti trećinu litra mleka,pa sok od jednog limuna. Ponoviti u podne, a zatim pred spavanje. Jede se lagana, vegetarijanska hrana.      

Rusi koriste i krompir za koji kažu da je vrlo efikasan. Pet oljuštenih krompira dobro oprati i kuvati u pola litra vode, na laganoj vatri 15 minuta, ohladiti dok napitak ne bude topao i procediti. Uzimati pola čaše na pola sata pre jela, tokom dve nedelje, u zavisnosti koliko vam prija.

Čišćenje jetre

Samleti i izmešati u jednakim proporcijama preslicu, kukuruznu svilu, sporiš, cvetove nevena. Uzeti jednu supenu kašiku smese, preliti sa dve čaše vrele vode, kuvati dva minuta, a onda staviti da odstoji 30 do 40 minuta, pa procediti. Uzimati tri puta dnevno po pola čaše pre jela. Tretman traje tri nedelje, potom se napravi pauza od nedelju dana, a onda se kompletan tronedeljni kurs ponovi.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading