Za "kuvanje krompira" ne koriste vodu: Ovakav način spremanja još niste videli, ali da li bi ste ga probali?
Svaka od regija ove površinski velike zemlje ima neke svoje specifičnosti. Od mirisnih i aromatičnih začina, do neobičnog spoja povrća i - namirnica koje sve to povezuju. Često su to žitarice: pirinač, pšenica, kukuruz, proso... a ponekad i - pesak!
Ulični prodavac hrane u indijskoj državi Utar Pradešh osbojio je društvene mreže kada je bloger Amar Sirohi objavio snimak na kome on koristi peskak kako bi "skuvao" krompir.
Ljudi u severnom delu Indije koriste pesak samo za spremanje kikirikija i pirinča, ali se ova namirnica očigledno pokazala dobrom i za pripremanje ukusnog krompira.
Ulični prodavac je u vok pun peska stavio krompir koji je "kuvao" oko 20 minuta, a potom ga je servirao uz sos od korijandera, paradajza, đumbira i belog luka.
Porcija košta oko 30 evrocenti.
Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)