TEŠKA POVREDA KIČME JE VANJU ZAMALO ODVOJILA OD NAJVEĆE LJUBAVI Sada se vratila jača nego ikad
Balkan Trip

To najbolje zna Vanja Nikolić, planinarka, apotekarka i voditeljka koja je osvojila srca gledalaca svojom emisijom „Sa Vanjom u planine”.

Ona je doživela tešku povredu kičme, prelom dvanaestog torukolumalnog pršljena. Oporavak je bio neizvestan. Dugo nije znala da li će moći da se vrati onome čemu je dala svo svoje srce – planinarenju.

– Svi smo mi puni afirmacija – otvorila je svoju dušu Vanja – i kažemo da nije bitno koliko puta padneš, bitno je koliko puta ustaneš. Ali niko vam ne kaže koliko je teško da se ustane. Meni je ova četiri meseca bilo izuzetno teško.

Međutim, nakon toliko meseci terapija, Vanja se vratila u sedlo i uputila se, ni manje ni više, nazad na planinu!

– Naš današnji cilj je planina Jadovnik – otkriva nam Vanja – tamo je Nacionalni centar za obuku vodiča.

Njena ideja je da se polako vrati u formu i poseti obuku za planinarske vodiče koja se odvija na ovoj planini. Čim je kročila u ovu netaknutu prirodu, dah joj je oduzeo prizor predivnih slapova reke Sopotnice.

– Bože dragi, koja je ovo lepota! Pa ja ne mogu da vam opišem koliko mi je ovo nedostajalo – uzviknula je.

Pored prelepih slapova Sopotnice, Vanja je na Jadovniku obišla stare vodenice, planinarski dom Sopotnica, a na kraju se priključila mladim polaznicima koji vredno treniraju da postanu planinarski vodiči koji će ljubiteljima prirode otkrivati bogatstvo naše zemlje.

Više o tome možete videti u celoj epizodi:

A u plejlisti možete videti i ostale uzbudljive epizode serijala „Sa Vanjom u planine”!

Autorka emisije „Sa Vanjom u planine” je harizmatična i pustolovna Vanja Nikolić. Ona vodi sve ljubitelje planinarstva u osvajanje balkanskih planina. Na svojim pohodima ona ne samo što otkriva gledaocima skrivene prirodne lepote naših visokih krajeva, već deli svoje dugogodišnje znanje, iskustva i savete za sve koji bi želeli da se otisnu u šumovite visine.

Emisija „Sa Vanjom u planine” se emituje sredom u 14:30 časova, sa reprizom u 21.30h istog dana, samo na Balkan Trip televiziji.

Televizija Balkan Trip je prava stanica za sve turiste i avanturiste koji su zaljubljeni u balkansku prirodu, kulturu i gastronomiju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading