Koji materijal za molere je potreban za efikasne radove
Pexels

Molerski radovi su vrlo zastupljeni i prosto neophodni prilikom izgradnje stambenih i poslovnih objekata, a nejčešće i u slučaju modernog renoviranja prostora. Da bi svaka aktivnost bila perfektno realizovana, potrebno je odabrati kvalitetan materijal za molere, kao i apsolutno sve sitnice koje su važne za detaljan i precizan rad.

U pogledu različitih vrsta, materijal za molere obuhvata mnoge elemente adaptacije prostora, kao što je masa za izravnavanje, košuljica za pod, fug masa i brojne sporedne teksture za ravnajući sloj, oblikovanje i dekorisanje. Podrazumeva se da iskusni moleri mogu predložiti najbolji materijal za efikasne radove, kao što je na primer Mapei fug masa – cena sitnica, a korisnost veoma izražena uz odlična svojstva čvrstoće i dugotrajnosti.

Materijal za ravnajući sloj – kvalitet uz trajnost i održivost strukture

Postavljanje podova zasniva se na pripremi površine, na način da bude besprekorno ravna, bez nepravilnosti i nečistoća. Ravnajući sloj za podove može se postaviti na različite načine, a kao osnovni materijal za molere podrazumevaju se voda, cement i sitni pesak. Uglavnom je ravnajući sloj u vidu pedantno postavljenog betona. Masa za izravnavanje betona spolja može da se zasniva na bazi gipsa ili cementa. Za ravnajući sloj cena se formira po jednom kvadratnom metru.

Kada je podloga prilično ravna, bira se opcija poznata kao košuljica za pod – tekstura vode i cementa. Kada se bira cementna košuljica cena se definiše po kvadratu, i za debljinu oko 5 centimetara kreće se na nivou od oko 6 evra okvirno. Masa za izravnavanje može se sastojati samo iz vode i cementa, ili sa dodatkom sitnog peska, u zavisnosti od stanja podloge i potrebnih radova, što definiše i obim materijala za molerske radove.

Inovativna fug masa za urednost i dugovečnost najlepših pločica

Molerski radovi Beograd su vrlo popularni i  obuhvataju bavljenje keramikom, granitom ili mermerom, odnosno pločicama. Da bi se realizovali potpuno pedantno, detaljno i sa dugoročnim zadovoljstvom, bitno je da bude obezbeđena kvalitetna i otporna fug masa. Kada se bira fug masa cena se definiše po težini pakovanja, i okvirno kupuje za predviđenu kvadraturu podova ili zidova prostorija u koje se pločice postavljaju. Preporuka je da se uvek izabere Mapei fug masa – cena je neverovatno niska za kvalitetnu teksturu koja odlično prijanja za svaku podlogu, čvrsta je i otporna na mehanička oštećenja, vodu, vlagu i sve druge uticaje.

Široka paleta tonova čini da fug masa pruži posebnu draž pločicama svih dimenzija, načina pozicioniranja i otvorenog ili zatvorenog ambijenta u koji se postavljaju. Kada se kupuje fug masa cena se kreće od nekoliko stotina dinara, do nekoliko hiljada, a prilikom odabira prednost treba dati isključivo kvalitetu, proverenim i renomiranim proizvođačima. Jedino takav asortiman za fug mase pružiće dugoročno lep izgled pločica, sa ojačanom konstrukcijom i uvek svežim izgledom prostora.

Materijal za molere je kategorija u koju se ubraja širok spektar struktura, tečnosti, lepkova, masa i premaza za urednost, ravnu površinu i kvalitetnu adaptaciju zidova i podova. Da bi svaki tip obloge izgledao savršeno, neophodno je da postoji ravnajući sloj za podove, koji podrazumeva da je postavljena masa za izravnavanje, košuljica za pod i drugi elementi uređenja. Sa druge strane, najlepše keramičke, mermerne i granitne pločice izgledaju svetski upravo zato što se koristi najbolja fug masa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading