PUCAO U SEBE ZBOG ŠERPE Detalji samoubistva na Belom dvoru
Foto: Printscreen

Savka Čolić, šef posluge na Belom dvoru u vreme Josipa Broza ispričala je jednom prilikom detalje o samoubistvu u toj Titovoj rezidenciji o kome javnost nije znala. Ona je rekla kako je na postojao čovek čije je zaduženje na Belom dvoru bilo da pregleda svu hranu pre nego što ona završi u kuhinji.

PUCAO U SEBE ZBOG ŠERPE Detalji samoubistva na Belom dvoru

Foto: Printscreen

 

 

"Bio je neki Momo, Crnogorac, e on je bio zadužen da proba hranu pre Tita i da je ispita detaljno. Stalno se motao po kuhinji gledao šta se kuva, kako kuvaju, šta rade… Uvek je probao hranu koja se donese. I jednog dana kada se pržio neki kupus jedna Slovenka koja je to spremala, pržila ga je suviše na suvo, i pukne emajl od šerpe i uđe u hranu. Kad su našli taj emajl onda su rekli kako je to neko ubacio da bi otrovao Tita. Ali to se slučajno desilo. I ja posle kad sam počela da kuvam sebi videla sam da to kad se na suvo peče može da pukne emajl. Dešava se", ispričala je Savka Čolić u emisiji Goli život.

Ističe kako Momo očigledno nije mogao da izdrži sav taj pritisak kada je počelo da se priča da je neko hteo da otruje Tita.

"Na Momi je onda bio veliki pritisak jer je on bio taj koji je morao da proba svu hranu i da je pregleda. On je pregledao dok to nije otišlo u šerpu. Već je to sve bilo prošlo kroz njegovu laboratoriju. Ništa ne ide da se sprema ako nije pregledano. I kada se sve to desilo Momo se na kraju ubio. Uzeo je pištolj, otišao je u svoju sobu u Belom dvoru gde je spavao i izvršio samoubistvo", ispričala je ona.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading