DA LI ZNATE KO JE GINISOV REKORDER U PRAVLJENJU ESPRESA? Stručnjak otkriva sve što treba da znate o kafi
Mnogi od nas ne kreću u novi dan bez da su se prethodno razbudili ovim popularnim napitkom. Uz kafu se najslađe priča, neretko i "tračari, a mnoga prijateljstva i poslovi sklopljeni su upravo uz šoljicu dobre kafe. U Srbiji se uvek ima za kafu i to je ona standardna opaska "niko nema pare, al svi sede na kafama". Česte su i "rasprave" da li se kod nas pravilno kaže turska ili domaća kafa, s obzirom da je Turci gotovo uopšte ne piju. Bilo da je pijete iz zadovoljstva ili zarad popularnog proricanja sudbine iz njenog taloga, kafa svakako zaslužuje titulu institucije u društvu.
Danas postoji mnogo vrsti kafe, kao i mnogo načina pripreme iste, a kako se najpravilnije pravi kvalitetna kafa saznala je Balkan Tripova emisija "5x5" od Bojana Đorđevića vrsnog kafe majstora, Ginisovog rekordera u dvadesetčetvoročasovnom spremanju espresa i slikara ovim napitkom koji je kod nas popularan već vekovima. Bojan od kafe pravi neverovatne portrete poznatih ličnosti iz svih društvenih sfera.
"Kafa je socijalni fenomen. Svi smo mi nastali kada je tata pozvao mamu na kafu ili mama tatu", rekao je Bojan i, priznaćete, svi se slažemo s ovim.
Bojan je inače napisao i knjigu o kafi "Moje nijanse kafe", koju toplo preporučujemo, a za gledaoce emisije 5x5 otkrio je male tajne velikih majstora na osnovu kojih svako može znati da li se nalazi u dobroj kafeteriji ili ne.
"Kad neko dođe i naruči ekspreso, odmah znam o kome je reč i zamislim da je jedan Italijan pao sa skutera. Uvek ljudima kažem da je život previše kratak da bi pili lošu kafu", našalio se Bojan, a mi bi dodali da je život previše kratak za konzumaciju bilo čega lošeg.
Zato se udobno smestite uz omiljenu vrstu kafe i saznajte OVDE šta sve još niste znali o omiljenoj biljci.
Još ovakvih priča donosimo vam umesto ratluka uz vašu šoljicu kafe samo na Telekomovoj mreži kablovskih kanala.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)