PRIUŠTITE DECI AVANTURU Evo kako da vam prvi dan škole proše bez brige
Foto: Shutterstock

Prvog dana škole učenici su podjednako ushićeni kao i poslednjeg. Iz tog razloga priuštite deci dan pun avantura.

Grupni ispraćaj

Dogovorite se sa mamama iz komšiluka koje takođe prate svoju decu da napravite zajednički ispraćaj. Na primer, naduvajte balone ili kupite konfete.

Šarene tapete

Pre nego što ispratite mališana, napravite mu malo iznenađenje. Naime, na zidu u hodniku, ili gde već imate mesta, polepite sličice koje se tiču škole - olovke, knjige i slično i tako mu poželite srećan polazak u školu. Ili mu na šarenim stikerima napišite reči ohrabrenja i podrške.

Vesela ekipa

Pre ulaska u automobil ponesite i omiljene igračke deteta, ali i napravite smešna lica (smajlijeve) i polepiteih iza sedišta. Tako će dete znati da ima podršku, a obećajte mu i da će ista ekipa doći po njega. Biće mu drago kada vidi drage igračke.

Ukusno iznenađenje

Pre nego što pođete u školu, spremite detetu obrok koji će jesti u školi, pa ga tom prilikom i iznenadite. Napravite palačinke recimo ili mu ubacite omiljenu čokoladicu kako bi se na kraju užine zasladio iako možda ne sme da jede slatko. Tako će dete znati da mislite na njega.

Slavlje na kraju dana

Posle prvog školskog dana, obradujte ga kratkim izlaskom. To može biti odlazak u igraonicu ili u bioskop, u kafić na omiljeni šejk. Potrudite se da mu, kakav god mu dan bio, smiraj dana bude opušten i rasterećen.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading