UŠUŠKAJTE STAN I UŠTEDITE NOVAC Čim krene grejanje stavite aluminijsku foliju iza radijatora, biće vam 10 puta toplije
Shutterstock/Miroslav Lukic

Tokom zime veoma je važno da prostorije u kojima najviše boravimo ostanu tople što duže. To možete postići samo stalnim zagrevanjem prostorija. Međutim, kako troškovi energije rastu, postoje i druge metode koje vam mogu pomoći da održite konstantnu temperaturu.

Aluminijumska folija

Postavite aluminijumsku foliju na poleđinu radijatora, da ne gubite toplotu od nje. Ovo će zatim preusmeriti topli vazduh ka centru sobe.

Zavese

Ujutru širom otvorite zavese i pustite jutarnju svetlost koja je bila „zarobljena“ u prozorima u sobu. Pre spavanja, potrebno je da navučete zavese na svim prozorima. U većini domova grejanje je niže noću, a zavese mogu da spreče izlazak toplog vazduha kroz prozore. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje. Oni će duže zadržati toplotu.

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može stvoriti dodatni sloj izolacije, koji povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da upijaju topli vazduh.

Tepisi

Tepisi i ćebad su takođe veoma korisni. Osim što su dekorativni elementi, sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset odsto toplog vazduha može da se upije u hladni pod. Tepisi su sjajni izolatori, a takođe će vam zagrejati stopala.

Nemojte grejati prostorije koje ne koristite Ne grejati hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite toplotu u njima i zatvorite vrata kako biste sprečili nepotreban gubitak toplote

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading