trudnica
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Pregršt emocija vas obasipa kada pogledate svoj trudnički stomak i pomislite da je ostalo još svega par dana do rođenja vaše bebe.

U tom momentu mogla bi vas obuzeti i panika, jer šta ako nešto važno preskočite da kupite za svoju bebu? Ali, nema potrebe za panikom. Sasvim je prirodno što se osećate tako, jer želite da maksimalno pripremljeni dočekate svog mališana, i zbog toga ova lista stvari će vam sigurno biti od koristi.

BRUSHALTER ZA DOJENJE

Ovaj artikal je nužan ako nameravate da dojite svoju bebu. Bez obzira na to kakve grudnjake trenutno nosite, kako bi vam jednako kod kuće, ali i u gradu bilo jednostavnije da dojite svoju bebu, ova vrsta odevnog predmeta će vam biti neophodna.

PUMPICA ZA IZMLAZANJE

Na tržištu je moguće pronaći dve vrste ovih pumpica: ručne i električne. Obe vrše istu funkciju i omogućavaju majkama da brzo isprazne svoje dojke i obezbede mleko za bebu. Ovako dobijeno mleko može se koristiti odmah, odložiti i frižider na 24h ili skladištiti u zamrzivaču i do 6 meseci.

KREMA I HLADNE OBLOGE ZA BRADAVCICE, TUPFERI ZA DOJENJE

Dojenje nije ni malo jednostavno, pogotovo ako to radite prvi put u životu. Kada se vaša beba rodi, vaši dani će se vrteti oko nje i vaših grudi. Suve i ispucale bradavice, bolne i otečene grudi, kao i pojava mastitisa (začepljenja kanala u dojkama) mogu vas odvratiti od dojenja. Međutim, ako uz sebe imate odgovarajuće kreme, obloge i druge važne stvari olakšaćete sebi ovaj zadatak.

SEDIŠTE ZA BEBU

Auto-sedište možda ne deluje kao nešto što će vam biti neophodno po rođenju bebe, ali je realnost takva da vam je zaista potrebno da ga što pre nabavite. Sa vašom bebom ćete u prvih par nedelja njenog života ići na kontrole i vakcine kod pedijatra, zbog čega je važno da ona bude sigurna u toku vožnje u svom sedištu.

FLAŠICE ZA MLEKO I CUCLE

Čak i ako dojite svoju bebu, flašice za mleko su nešto što je važno da imate u kući jer ono mleko koje budete izmlazali pumpicom mora nekako da se ponudi bebi. Poželjno je da pronađete flašice koje imitiraju vaše bradavice na vrhu i one sa zakošenim vrhom koje su preporučljive bebama koje imaju izražene grčeve. Pored njih biće vam potrebna i cucla, ako bebi teže polazi za rukom da se sama uspava.

VEĆA ZALIHA PELENA I VRAŽNIH MARAMICA

U trenutku kada vaša beba dođe na svet, shvatićete da ne postoji dovoljno veliko pakovanje pelena. Neverovatnom brzinom ta mala stvorenja su u stanju da potroše paket pelena i vlažnih maramica. Budući da bez ovih stvari zaista ne želite da ostanete, nužno je da nabavite veću količinu istih. Međutim, imajte na umu da bebe vrlo brzo rastu i da će im već sa mesec dana biti potrebne veće pelene.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading