NAJVEĆI SKANDALI U ISTORIJI KVIZOVA Pokrali takmičare, odbili da im isplate više od 700.000 evra iako su dali tačan odgovor
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Mladi par izgubio je 800.000 dolara u kvizu Million Dollar Drop nakon što su tačno odgovorili na pitanje. 

Takmičari Gejbu Okoju i Britani Majt  imali su različita mišljenja o odgovoru kada su im postavljeno pitanje o američkoj verziji programa: „Šta je od toga prvo prodato u prodavnicama: Macintosh računar, Soni Valkman ili Post-It Notes?“

Na kraju su se rešili da stave 800.000 dolara na Post-It Notes, uz rezervnih 80.000 dolara na Soni Valkman, iako je Gejb rekao voditelju Kevinu Polaku da je siguran u svoj odgovor. Međutim, kutija se otvorila i progutala veći deo novca, ostavljajući neutešnog Gejba da čuči u uglu nesposoban da nastavi igru.

Britani ga je nagovorila da nastavi sa preostalih 80.000 dolara, ali su na kraju izgubili i to. Međutim, pokazalo se da je odgovor sve vreme bio tačan. Internet forumi su tvrdili da je kviz dobio pogrešan odgovor i da je par trebalo da zadrži svoj novac.

Na veb-sajtu Gavker, bloger Richard Lavson napisao je: „Očigledno, post-it Notes nisu puštene u prodaju na nacionalnom nivou sve do 1980. godine, ali su testirane na tržištu u četiri grada počevši od 1977. godine. „To znači da su pobedili Valkman, koji je debitovao 1979. „Pitanje nije postavljeno kao „prodato u prodavnicama na nacionalnom nivou“, već je jednostavno „prodato u prodavnicama“.

NAJVEĆI SKANDALI U ISTORIJI KVIZOVA Pokrali takmičare, odbili da im isplate više od 700.000 evra iako su dali tačan odgovor

Foto: Youtube/Printscreen

 


Sada, iako obrazloženje para nije bilo baš ispravno dok je donosilo odluku, oni su na neki način pogrešili u pravom odgovoru. „Hoće li Foks ispraviti njihovu grešku? 'Verovatno ne. Ali, par treba bar da zna da su bili u pravu, da se taj jadni čovek ne oseća krivim do kraja života?' Ovo pitanje odražava situaciju u britanskoj verziji emisije Million Pound Drop, prošlog meseca u kojoj je par izgubio 325.000 funti nakon što je dao odgovor za koji je voditelj kviza rekao da je pogrešan, ali se kasnije pokazalo da je u pravu.

Muž i žena Džoni i Di prvobitno su isključeni iz emisije zbog pitanja „Ko je najduže igrao Dr Koa?“. Od njih je zatraženo da izaberu između četiri glumca: Silvestera Mekoja, Pola MekGana, Kristofera Eklstona ili Dejvida Tenanta.

Pošto nisu mogli da odluče za tačan odgovor, podelili su preostalih 650.000 funti između Mekoja i MekGana, samo da bi ih domaćin obavestio da je odgovor Tenant. Međutim, greška je dovela do toga da su fanovi Doktora Ko pozvali da se žale na činjeničnu netačnost i dokazali da je odgovor zapravo Mekoj. Kanal 4 je paru dao odgodu i pozvao ih da se vrate u emisiju kasnije te nedelje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading