KAKO SE PRAVI DOBRA KAFA Svi koji vole jaku kafu prave istu grešku prilikom kuvanja
Zavisnici od kafe veoma ozbiljno shvataju svoj omiljeni napitak, i svaki od njih ima svoj provereni način za kuvanje ovog napitka.
Način kuvanja je najvažniji, a sve ostalo, od količine šećera do sipanja mleka su samo sitnice.
Realno, ljubitelji kafe se dele na dve grupe: one koji vole jaku kafu, i ljude koji više uživaju u slabijoj kafi.
A kada želite što jaču kafu, logično, dodajete više kafe, zar ne?
Međutim, stručnjaci tvrde da je to greška koju svi prave.
Zvanično objašnjenje glasi:
Ako stavljate previše kafe, rizikujete da da napitak bude kiselkast. Zapravo, uprkos uvaženom mišljenju, veća količina ovog crnog praha neće intenzivirati ukus napitka.
Postoji samo određena količina kofeina koji može da se “izvuče” iz zrna pre nego što uništite ukus napitka, a sve to zavisi od vremena kontakta, brzine ekstrakcije i razmere vode i kafe.
“Zlatno pravilo” je 2 kašičice kafe na 170 mililitara vode, piše 025.rs.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)