Kućica na Drini
Foto: Promo/Autor Predrag Vučković

Ova spektakularna manifestacija već četvrt veka privlači hiljade posetilaca i predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima.

Reka Drina, neobično krivudava i snažna, predstavlja prirodnu granicu između Srbije i Bosne i Hercegovine. Njen dubok kanjon izaziva osećaj ushićenja i strahopoštovanja dok se useca u okolne stene. Dužinom od 220 kilometara, Drina preseca tri jezera - Višegradsko, Perućac i Zvorničko, pružajući vam više prilika za predah i relaksaciju.

Drinska regata, koja se održava svake treće sedmice u julu u Bajinoj Bašti, privlači na hiljade avanturista iz celog sveta. Uz razgovor, muziku i dobro raspoloženje, splavovima i gumenim čamcima prelazite čak 15 kilometara od jezera Perućac do Rogačice. Splavarenje brzacima neukroćene Drine pruža neverovatno uzbuđenje i adrenalin kako iskusnim avanturistima, tako i onima koji prvi put odlučuju da se prepuste ovom izazovu. Nakon adrenalinskog spusta, možete se opustiti uz piće, muziku ili odmor pod vedrim nebom na drinskoj obali. Takođe, u blizini možete posetiti neku od obližnjih gostionica i uživati u mirisima i ukusima tradicionalne srpske kuhinje.

Kućica na Drini

Autor Predrag Vučković

 

 

Ako želite da istražujete korito Drine sami ili s grupom prijatelja, organizovane ture su tu da vam omoguće da prilagodite avanturu sebi. Možete birati između spusta od jezera Perućac do Bajine Bašte, Rogačice ili čak do varoši Ljubovije, zavisno od vaših želja i raspoloživog vremena. Tokom vožnje kroz zanosne predele kanjona Drine, možete uživati u raskošnoj lepoti prirode i raznovrsnosti biljnog i životinjskog sveta. Posmatrajte strme litice kanjona i let orlova iznad vaše glave dok plovite mirnom površinom reke, koja blista kristalnim sjajem.

Drinska regata je višestruko nagrađivana manifestacija, priznata kao najbolja turistička manifestacija u Srbiji. Sa preko 100 000 posetilaca svake godine, ova regata predstavlja jedan od najvećih turističkih događaja u zemlji i najznačajniji događaj na vodi u ovom delu Evrope. Uz veliki spust Drinom, manifestacija obuhvata i razne prateće sadržaje poput sajma meda, rakija, suvenira i domaće radinosti. Takođe, možete uživati u koncertima, takmičenjima u pripremanju riblje čorbe i spektakularnim skokovima sa mosta u reku Drinu.

Pridružite se hiljadama posetilaca koji svake godine otkrivaju čaroliju Drinske regate. Doživite nezaboravnu avanturu na neukrotivoj reci Drini, istražite prelepe predele kanjona i uživajte u tradicionalnoj srpskoj gostoljubivosti. Srbija, doživi!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading