UZNEMIRAVAJUĆE! Trećini mladih muškaraca u Nemačkoj "u redu" je udariti devojku
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Trećina mladića u Nemačkoj smatra nasilje nad ženama prihvatljivim, pokazalo je novo istraživanje koje je naručila dečija dobrotvorna organizacija Plan International Germani. Rezultate je objavio Vestdeutsche Allgemeine Zeitung.

Grupa od 1.000 muškaraca i 1.000 žena starosti od 18 do 35 godina iz cele Nemačke odgovarala je na pitanja iz onlajn upitnika.


Čak 34 odsto muškaraca iz te starosne grupe priznalo je da su u prošlosti bili nasilni prema partnerki kako bi „ulili poštovanje“. 33% je reklo da smatra prihvatljivim ako se povremeno „izvuče“ i udari partnera tokom svađe. U delu upitnika koji istražuje stavove prema okrivljavanju žrtava i dvostrukim standardima, 50% muškaraca je odgovorilo da ne bi želelo vezu sa ženom koja ima mnogo seksualnih partnera, dok se 20% ispitanih žena slaže sa tom tvrdnjom. Istraživanja su takođe pokazala da se očekivanja u vezi uveliko razlikuju između muškaraca i žena.

Nešto više od polovine muškaraca, njih 52 odsto, želelo je vezu u kojoj bi zarađivali najveći deo novca, a žena bi bila zadužena za brigu o deci i kućnim poslovima.

Više od dve trećine intervjuiranih žena nije se složilo s ovom idejom te žele ravnopravna partnerstva i zajedničko donošenje odluka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading